Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de cafea

Reteta Prajitura cu nuca si crema de cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2-3 picaturi esenta de migdala marocana Dr Oetker
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet nesscafe 3 in 1
  • esenta de cafea Dr Oetker
  • Pentru krantz:
  • 100 g zahar brun
  • 100 g miez de nuca
loading...

Azi avem o reteta de prajitura cu nuca si crema de cafea. O prajitura ce am facut-o mai mult din dorinta de a manca ceva bun. Dar a fost atat de bun incat nu pot sa nu v-o recomand si voua. Se face foarte simplu si usor si s-a votat in unanimitate sa o trecem pe lista cu prajituri de casa pentru Paste 😉

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de cafea:

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esentele si tunam peste bezea. Mixam usor, la viteza cea mai mica a mixerului, pana la omogenizare. Adaugam nuca macinata si faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25  de minute, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare.

  • Crema are tendinta sa se „taie”. Daca se intampla acest lucru puneti din nou cratita pe baia de abur si amestecati bine. Crema se va repara imediat 😉

Adaugam nesscafe-ul nedizolvat si esenta de cafea si omogenizam.

  • in loc de nesscafe 3 in 1 se poate folosi orice fel de cafea solubila aveti si va place

Punem crema peste blat si dam la rece pana preparam krantz-ul.

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam miezul de nuca si amestecam bine, atfel incat miezul de nuca sa fie bine acoperit cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit se taie grosier cu cutitul, apoi se presara peste prajitura.

  • in loc de zahar brun se poate folosi si zahar alb
  • nucile caramelizate se pot pune intr-o punga mai groasa si se bat cu ciocanul de snitele

Pofta buna! 😉

prajitura cu nuca si crema de cafea

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,75 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. maria says:

    va rog sa mentionati ce varianta de copt alegeti la cuptor…ex incalzire sus-jos,cu ventilatie,incalzire jos,,am un cuptor electric din asta cu mai multe optiuni(cu cat are mai multe cu atat e mai complicat) si nu reusesc sa gasesc cea mai buna varianta de coacere la prajituri…cu ventilatie se rumeneste imediat si nu stiu daca se si coace..incalzire jos prinde prea repede partea de jos a prajiturii…ce mai.. e complicat

    • Eu folosesc ventilatia cu incalzire sus-jos.
      Cea mai buna varianta o vei gasi… incercand 🙂 Daca se coace prea repede mai redu din temperatura, daca se coace prea tare in partea de jos mai ridica tava un nivel… Fiecare cuptor e diferit si doar exersand vei descoperi ceea ce poate sa faca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]