Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de cafea

Reteta Prajitura cu nuca si crema de cafea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2-3 picaturi esenta de migdala marocana Dr Oetker
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet nesscafe 3 in 1
  • esenta de cafea Dr Oetker
  • Pentru krantz:
  • 100 g zahar brun
  • 100 g miez de nuca

Azi avem o reteta de prajitura cu nuca si crema de cafea. O prajitura ce am facut-o mai mult din dorinta de a manca ceva bun. Dar a fost atat de bun incat nu pot sa nu v-o recomand si voua. Se face foarte simplu si usor si s-a votat in unanimitate sa o trecem pe lista cu prajituri de casa pentru Paste 😉

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de cafea:

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esentele si tunam peste bezea. Mixam usor, la viteza cea mai mica a mixerului, pana la omogenizare. Adaugam nuca macinata si faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25  de minute, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare.

  • Crema are tendinta sa se „taie”. Daca se intampla acest lucru puneti din nou cratita pe baia de abur si amestecati bine. Crema se va repara imediat 😉

Adaugam nesscafe-ul nedizolvat si esenta de cafea si omogenizam.

  • in loc de nesscafe 3 in 1 se poate folosi orice fel de cafea solubila aveti si va place

Punem crema peste blat si dam la rece pana preparam krantz-ul.

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam miezul de nuca si amestecam bine, atfel incat miezul de nuca sa fie bine acoperit cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit se taie grosier cu cutitul, apoi se presara peste prajitura.

  • in loc de zahar brun se poate folosi si zahar alb
  • nucile caramelizate se pot pune intr-o punga mai groasa si se bat cu ciocanul de snitele

Pofta buna! 😉

prajitura cu nuca si crema de cafea

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,75 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]