Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Reteta Prajitura cu morcovi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 350 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf lingurita nucsoara macinata
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar (pudra)
  • Pentru decor:
  • ornamente colorate din zahar
loading...

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene si neincrezatoare a intrebat… prajitura cu morcovi? :)))

A iesit grozav de buna, pufoasa si aromata. Blatul moale si usor umed acompaniat de crema usoara si fina cu mascarpone au facut deliciul unei zile alaturi de prieteni dragi.

Mod de preparare Prajitura cu morcovi:

Blat prajitura cu morcovi:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, unt topit si esenta de vanilie. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza.

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara se amesteca intr-un bol si se adauga peste compozitia de oua. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor cu spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie.

Aluatul se pune intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat prajitura cu morcovi

Crema cu mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, mascarpone si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Crema se spriteaza peste blatul racit si se presara cu ornamente colorate.

Prajitura cu morcovi

Pofta buna! 😉

Prajitura cu morcovi si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: