Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Reteta Prajitura cu morcovi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 350 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf lingurita nucsoara macinata
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar (pudra)
  • Pentru decor:
  • ornamente colorate din zahar

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene si neincrezatoare a intrebat… prajitura cu morcovi? :)))

A iesit grozav de buna, pufoasa si aromata. Blatul moale si usor umed acompaniat de crema usoara si fina cu mascarpone au facut deliciul unei zile alaturi de prieteni dragi.

Mod de preparare Prajitura cu morcovi:

Blat prajitura cu morcovi:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, unt topit si esenta de vanilie. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza.

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara se amesteca intr-un bol si se adauga peste compozitia de oua. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor cu spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie.

Aluatul se pune intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat prajitura cu morcovi

Crema cu mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, mascarpone si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Crema se spriteaza peste blatul racit si se presara cu ornamente colorate.

Prajitura cu morcovi

Pofta buna! 😉

Prajitura cu morcovi si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]