Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi
Reteta Prajitura cu morcovi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 350 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf lingurita nucsoara macinata
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar (pudra)
  • Pentru decor:
  • ornamente colorate din zahar

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene si neincrezatoare a intrebat… prajitura cu morcovi? :)))

A iesit grozav de buna, pufoasa si aromata. Blatul moale si usor umed acompaniat de crema usoara si fina cu mascarpone au facut deliciul unei zile alaturi de prieteni dragi.

Mod de preparare Prajitura cu morcovi:

Blat prajitura cu morcovi:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, unt topit si esenta de vanilie. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza.

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara se amesteca intr-un bol si se adauga peste compozitia de oua. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La final, se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor cu spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie.

Aluatul se pune intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat prajitura cu morcovi

Crema cu mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, mascarpone si esenta de vanilie, dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Crema se spriteaza peste blatul racit si se presara cu ornamente colorate.

Prajitura cu morcovi

Pofta buna! 😉

Prajitura cu morcovi si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Desi in marea majoritate a timpului fac retete de prajituri sau dulciuri din care sa poata manca si copiii, iata ca de data asta am facut o prajitura de casa doar asa pentru sufletul meu: prajitura cu crema de cafea si ciocolata. Blat pufos cu nuca, crema de unt cu […]

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]