Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu miere

loading...

* Blat:

* 3 oua
* 200 g zahar
* 2 linguri miere
* 1 lingurita bicarbonat
* ~350 g faina


Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.

Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.

Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).

Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.

* Crema:

* 800 g smantana 26% grasime
* 2 linguri zahar

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.

Cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.

* Decor:

* 50 g ciocolata amaruie

In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.

Sursa

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. CE BINE ARATA SI CRED CA SI VARIANTA SAT E FFBUNA TREBUIE INCERCATA .PUPICI miHA 🙂

  2. Eres una artista haciendo pasteles.

    Saludos

  3. arata perfect prajiturica ta si nu mi se pare greu de facut,deci sigur am sa o fac si eu!o seara minunata!pup!

  4. Chiar ma gandeam sa fac si eu o prajitua cu miere. Tare bine arata!

  5. Ce bine arata prajiturica! Am salvat si eu reteta cu siguranta o sa o incerc.

  6. Buna seara, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  7. tare frumoasa e prajitura!eu am doua maini stangi la capitolul ornat prajiturele…

  8. Minunat

  9. Multumesc Anca draga!
    E foarte buna prajitura, sa o incerci. 😉
    Pupici!

  10. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  11. Gabriela, te pup!
    Prajiturica nu e greu deloc de facut si e buna buna. 😉

  12. Multumesc Liana. 🙂

  13. Multumesc Vio!
    Ma bucur ca ti-a placut prajiturica si mai ales ma voi bucura daca ai s-o incerci. Pupici!

  14. Geta, sa stii ca nici eu nu ma descurc prea bine. Dar perseverez. :))
    Multumesc si te pup!

  15. Multumesc Bianka draga mea!

  16. Anonymous says:

    dar de care smantana se peajituri sau obijnuita

  17. Smantana obisnuita, cu procent mare de grasime e ideal. Merge si cu cea de 15 sau 20%

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: