* Blat:
* 3 oua
* 200 g zahar
* 2 linguri miere
* 1 lingurita bicarbonat
* ~350 g faina
Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.
Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.
Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).
Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.
* Crema:
* 800 g smantana 26% grasime
* 2 linguri zahar
Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.
Cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.
* Decor:
* 50 g ciocolata amaruie
In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.
17 comentarii
CE BINE ARATA SI CRED CA SI VARIANTA SAT E FFBUNA TREBUIE INCERCATA .PUPICI miHA 🙂
Eres una artista haciendo pasteles.
Saludos
arata perfect prajiturica ta si nu mi se pare greu de facut,deci sigur am sa o fac si eu!o seara minunata!pup!
Chiar ma gandeam sa fac si eu o prajitua cu miere. Tare bine arata!
Ce bine arata prajiturica! Am salvat si eu reteta cu siguranta o sa o incerc.
Buna seara, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.
tare frumoasa e prajitura!eu am doua maini stangi la capitolul ornat prajiturele…
Minunat
Multumesc Anca draga!
E foarte buna prajitura, sa o incerci. 😉
Pupici!
Multumesc Jose Manuel! 🙂
Gabriela, te pup!
Prajiturica nu e greu deloc de facut si e buna buna. 😉
Multumesc Liana. 🙂
Multumesc Vio!
Ma bucur ca ti-a placut prajiturica si mai ales ma voi bucura daca ai s-o incerci. Pupici!
Geta, sa stii ca nici eu nu ma descurc prea bine. Dar perseverez. :))
Multumesc si te pup!
Multumesc Bianka draga mea!
dar de care smantana se peajituri sau obijnuita
Smantana obisnuita, cu procent mare de grasime e ideal. Merge si cu cea de 15 sau 20%