Prajitura cu jeleu de cafea

de Miha
251 vizualizări
Prajitura cu jeleu de cafea si ciocolata

Imi place cafeaua! Nu stiu daca mai mult decat ciocolata, dar imi place :)) Si pentru ca-mi place si pentru ca n-am putut sa ma decid daca prajitura sa fie ori cu ciocolata ori cu cafea, le-am combinat.

Imi zicea o prietena… se cunoaste ca nu prea ai copiii pe acasa, ca ai inceput sa faci prajituri care-ti plac tie. :))) Asta apropo de prajitura cu cafea ce-am facut-o nu demult si de un tort cu cafea la care va voi invita curand. Hi hi…

Deci… va invit… Ori la mine, ori in bucatarie sa va faceti :)))

Prajitura cu jeleu de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura bilute de ciocolata
  • 1 lingura cafea solubila (ness)
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea preparata tare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 240 ml cafea preparata tare si indulcita dupa gust
  • 10 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu jeleu de cafea:

Blat:

Ouale se separa. Se toarna uleiul peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se omogenizeaza usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu nuca macinata, ness-ul si bilutele de ciocolata, amesteand usor cu o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Blatul se aureste usor si se desprinde de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana si cafeaua. Se topeste la foc mic, avand grija sa nu dea in clocot. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora, cat crema se raceste si se intareste. Mai apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

  • Daca nu se intareste suficient, daca refuza cu desavarsire sa se intareasca, adaugati 1 intaritor de frisca.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si dam la rece pana pregatim jeleul de cafea.

Prajitura cu cafea si ciocolata

Jeleu de cafea:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Dupa ce preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina (daca o preparati la filtru sariti peste aceasta etapa). Adaugam gelatina si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa prinda consistenta.

In jurul blatului punem inelul de la tava detasabila in care am copt sau confectionam unul dintr-o bucata de folie de aluminiu. Turnam deasupra compozitia pentru jeleu, care este inca lichida, apoi dam la rece pana se intareste foarte bine.

Se scoate inelul din jurul blatului si se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu ciocolata si jeleu de cafea

poate vă plac și rețetele

42 comentarii

sarah 22 septembrie 2011 - 20:37

cafeaaaaa.vreau si eu.super arata si cand ma gandesc ca e cu cafea deja salivez.pup

Răspuns
jose manuel 22 septembrie 2011 - 20:40

Simplemente perfecto. Saludos

Răspuns
FLORY 23 septembrie 2011 - 4:27

Si mofturosii ar fi incantati de asa bunatate!Pupici!

Răspuns
Amoush 23 septembrie 2011 - 5:44

oh, ce bun trebuie sa fie! :*

Răspuns
gaby_d 23 septembrie 2011 - 6:40

Ah! Ce bunatate!
Parca ziceam ca vin la Iasi, nu?:d:))))))

Răspuns
kisa 23 septembrie 2011 - 7:02

Pur şi simplu fantastic!
mil besossss

Răspuns
Lily 23 septembrie 2011 - 7:15

ce buina trebuie sa fie!!!

Răspuns
Daniela 23 septembrie 2011 - 7:19

Daca-i cu cafea, o feliuta e a mea… adica imi place cafeaua mai mult decit ciucalata… yamiii… buna, merge linga cafeluta mea…

Răspuns
Alice 23 septembrie 2011 - 7:36

hop si io! :)))

Răspuns
minoki 23 septembrie 2011 - 7:52

De multe auzisem da’ de jeleu de cafea nu am auzit pana acum. Interesanta idee!

Răspuns
PS 23 septembrie 2011 - 8:48

Foarte frumos arata, am sa o incerc si eu cat de curand.

Răspuns
Anonymous 23 septembrie 2011 - 10:14

Dai si mie Miha ,sau … tre’ sa-mi fac , asa cum ne-ai sugerat
Pupici de la Onesti si wk. frumos !

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 23 septembrie 2011 - 10:48

Eu nu consum cafea,dar parca tot as vrea o feliuta de prajitura.Pup!

Răspuns
Ancuta 23 septembrie 2011 - 11:59

Eu vin la tine, ca la mine in bucatarie nu prea am chef :D.

Răspuns
Adela Zilahi 23 septembrie 2011 - 13:08

Nu consum cafea dar imi plac la nebunie dulciurile cu cafea! Ciudat, nu?! :d Iar daca e combinat cu ciocolata si putina nuca , e de vis pentru mine! Imi place cea ce a iesit! Pup!

Răspuns
Bianka 23 septembrie 2011 - 15:07

interesant, poate fi foarte bun

Răspuns
maya 23 septembrie 2011 - 16:57

O idee fantastica jeleul de cafea! Arata super si îi simt parfumul pîna aici!
Pupici si we frumos!

Răspuns
Nati 23 septembrie 2011 - 19:07

Mama, ce idee cu jeleul de cafea, super!

Răspuns
alinutzika 23 septembrie 2011 - 20:00

cred ca e delicios! Pupici

Răspuns
pansy 23 septembrie 2011 - 21:00

auzi,jeleu de cafea ! super !ma pui la munca !

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:07

Sarah, draga mea… cu drag te-as servi cu o felie de prajitura. Dar nu pot din 2 motive…esti prea departe si nu mai am. :)))
Te pup!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:09

Saludos Jose Manuel! Gracias!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:11

Pupici Flory!
Mofturosul cel mare a fost satisfacut. :)) Cei mici n-au papat, pentru ca “e prajitura pentru oameni mari” :)))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:24

E buna prajitura Amoush, e buna…;)

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:24

Gabi, sa te astept la gara? :)))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:27

Multumesc Kisa! Pupici!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:28

Buna Lily, buna! 😉 Pup!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:29

Cuscra, sa trimit o portie cu avionul? :))))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:30

Alice…daaa…hop si tu! :))))
Pup de nu te vezi! :))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:31

Minoki, sa mai vii pe la mine… poate mai inveti cate ceva. :)))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:32

PS, iti doresc spor la treaba. Si sper sa revii cu impresii. 😉

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:34

Diana, draga mea… pentru tine ma apuc de treaba oricand, la orice ora. :))) Pupici si week-end frumos.

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:35

Dia, daca nu-ti place cafeaua…dai jeleul deoparte. :)))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:37

Eiii…Ancuto…si pe tine te loveste lenea? Credeam ca numai pe mine. :)))

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:40

Adela, te inteleg foarte bine. Desi eu una sunt o devoratoare de ciocolata, nu pot manca ciocolata amaruie decat in prajituri. Simpla nu-mi place.
Pupici si multumesc!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:40

Multumesc Bianka! :*

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:41

Multumesc Maya! Week-end frumos si tie!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:42

Multumesc Natalia! :*

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:43

Ai dreptate Alinuta, e delicioasa! 😉 Pup!

Răspuns
Miha 24 septembrie 2011 - 9:44

Pansy, eu ma bucur ca te pun la treaba! :))))
Pupici cu lipici!

Răspuns
Anonymous 27 septembrie 2011 - 13:53

Wow , wow , wow , am rosit toata de emotie si placere , draga mea draga … muah , muah , muah …
Onestiul te imbratiseaza .

Răspuns
Miha 27 septembrie 2011 - 13:56

Tot Onestiu’ draga? Chiar tot? :))))

Muah muah…:* :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: