Sangria

de Miha
335 vizualizări
Sangria

A venit week-end-ul… sa inceapa petrecerea! :)) Nu stiu ce petrecere, dar inventam una. :)))

Daca n-ati preparat pana acum Sangria la voi acasa, ar fi cazul sa o faceti. Acum cat mai e cald si piata e plina de fructe. Nu mai e mult si vom bea vin fiert, iar Sangria va fi o dulce amintire. :))

Que empiece la fiesta!!! :)))

Sangria

Ingrediente

  • 750 ml vin rosu demidulce
  • 660 ml Sprite
  • 1 lamaie
  • 2 piersici
  • 1 nectarina
  • 1 para
  • 1 mar
  • un pumn de boabe de struguri (albi si negri)

Mod de preparare Sangria:

  • Pentru un plus de tarie, se poate adauga si putin coniac
  • Se poate folosi si un vin rosu sec, care se va indulci cu cateva linguri de zahar
  • In loc de Sprite se poate folosi apa minerala sau apa tonica

Curatam lamaia, taiem coaja fasii subtiri ajutandu-ne de un curatitor de legume.

Intr-un vas incapator punem fructelele taiate bucati sau cubulete si fasiile de coaja de lamaie. Stoarcem lamaia si stropim fructele cu sucul rezultat.

cum se prepara Sangria

Turnam apoi vinul si Sprite-ul si amestecam.

Acoperim vasul si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, timp in care bautura se va raci foarte bine, iar fructele isi vor lasa aroma.

Se serveste cu gheata si felii de lamaie.

Bautura Sangria

Sangria homemade

Chiar daca la preparare am folosit o singura para, para-i para pana la urma :))  asa ca trimit reteta la Betty, pentru provocarea lunii septembrie.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Anonymous 24 septembrie 2011 - 8:59

crede-ma pe cuvat ca ai preparat-o mai bine decat spaniolii. aici (spania) in barurile “normale” ti-o prepara cu un vin destul de mediocru; si cu mult, foarte mult zahar in restaurantele chunezesti unde vinul e si mai mediocru…dar daca o bei unde o prepara bine e senzationalaaaaaaaaa. mai au ceva asemanator care se numeste “tinto de verano” care e cam acelasi lucru doar ca se pune doar lamaie. un salut si un pupic, mihaela si ma alatur petrecerii:)

Răspuns
kisa 24 septembrie 2011 - 10:12

Această stare proaspătă mult mai bun! şi acea culoare atat de bogata, cu fructe, ai fost mare
mil besossss

Răspuns
sarah 24 septembrie 2011 - 11:44

n-am incercat pana acum desi am locuit vreo 3 luni cu sotul meu in Spania.imi place culoarea ca eu cu alcoolul nu suntem amici.pupicei si week-end minunat!

Răspuns
Licuta Marin 24 septembrie 2011 - 17:11

Ce bine arata si ce racoaritoare e!!!Pupici!

Răspuns
Danutza 24 septembrie 2011 - 17:17

Mmmm…me gusta:))!! Are o culoare super si cred ca si un gust asemenea. Refuz sa ma gandesc cat de buna e, ca eu n-am si ma oftic:))

Răspuns
catkitchen 24 septembrie 2011 - 21:50

cred ca ar trebui sa ne mai si distram din cand in cand 😉 …iar bauturica asta merge la fix ptr o petrecere !!!

Răspuns
Mihaela 25 septembrie 2011 - 6:05

La petrecerea asta vin si eu, ca arata asa de bine sangria 🙂

Răspuns
Antonina 25 septembrie 2011 - 6:14

lovely !! n-as putea sa refuz un pahar 😉 pupici

Răspuns
pansy 25 septembrie 2011 - 12:41

uite ca sangria nu am baut niciodata,da’nu refuz paharul tau !

Răspuns
Irina 25 septembrie 2011 - 18:57

Vin si eu, la sfarsit de week-end! Sper ca mai ai un pahar!

Răspuns
Celia Castro 21 martie 2013 - 17:37

Salut…total eronata reteta ce ai prezentat-o nu se pune zahar pentru ca te va durea capul si se pune fanta de lamiie si frunctele se pun cu tot cu coaja la fel si lamaia puteai sa o prezinti asa si sa ii pui denumire personala nu sa prezinti o reteta a ta si sa te folosesti de bauturile altora fiti voi originali nu imitatii !!

Răspuns
Miha 21 martie 2013 - 18:06

In primul rand, daca te vei uita mai bine vei vedea ca am specificat sursa retetei, nu m-am folosit de bauturile nimanui, ci pur si simplu am preluat o reteta care mi-a placut.
In al doilea rand, in toate retetele gasite pe net am vazut ca se foloseste zahar sau un alt indulcitor. Si nici in una n-am vazut specificat ca e MUSAI Fanta de lamaie.
In al treilea rand, e pur optiune personala daca vrei sa pui fructele cu tot cu coaja sau nu.
Si in ultimul rand, iti multumesc de vizita si te comentariu, dar cred ca trebuie sa te mai documentezi inainte de a dojeni nejustificat. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: