A venit week-end-ul… sa inceapa petrecerea! :)) Nu stiu ce petrecere, dar inventam una. :)))
Daca n-ati preparat pana acum Sangria la voi acasa, ar fi cazul sa o faceti. Acum cat mai e cald si piata e plina de fructe. Nu mai e mult si vom bea vin fiert, iar Sangria va fi o dulce amintire. :))
Que empiece la fiesta!!! :)))
Ingrediente
- 750 ml vin rosu demidulce
- 660 ml Sprite
- 1 lamaie
- 2 piersici
- 1 nectarina
- 1 para
- 1 mar
- un pumn de boabe de struguri (albi si negri)
Mod de preparare Sangria:
- Pentru un plus de tarie, se poate adauga si putin coniac
- Se poate folosi si un vin rosu sec, care se va indulci cu cateva linguri de zahar
- In loc de Sprite se poate folosi apa minerala sau apa tonica
Curatam lamaia, taiem coaja fasii subtiri ajutandu-ne de un curatitor de legume.
Intr-un vas incapator punem fructelele taiate bucati sau cubulete si fasiile de coaja de lamaie. Stoarcem lamaia si stropim fructele cu sucul rezultat.
Turnam apoi vinul si Sprite-ul si amestecam.
Acoperim vasul si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, timp in care bautura se va raci foarte bine, iar fructele isi vor lasa aroma.
Se serveste cu gheata si felii de lamaie.
Chiar daca la preparare am folosit o singura para, para-i para pana la urma :)) asa ca trimit reteta la Betty, pentru provocarea lunii septembrie.
12 comentarii
crede-ma pe cuvat ca ai preparat-o mai bine decat spaniolii. aici (spania) in barurile „normale” ti-o prepara cu un vin destul de mediocru; si cu mult, foarte mult zahar in restaurantele chunezesti unde vinul e si mai mediocru…dar daca o bei unde o prepara bine e senzationalaaaaaaaaa. mai au ceva asemanator care se numeste „tinto de verano” care e cam acelasi lucru doar ca se pune doar lamaie. un salut si un pupic, mihaela si ma alatur petrecerii:)
Această stare proaspătă mult mai bun! şi acea culoare atat de bogata, cu fructe, ai fost mare
mil besossss
n-am incercat pana acum desi am locuit vreo 3 luni cu sotul meu in Spania.imi place culoarea ca eu cu alcoolul nu suntem amici.pupicei si week-end minunat!
Ce bine arata si ce racoaritoare e!!!Pupici!
Mmmm…me gusta:))!! Are o culoare super si cred ca si un gust asemenea. Refuz sa ma gandesc cat de buna e, ca eu n-am si ma oftic:))
cred ca ar trebui sa ne mai si distram din cand in cand 😉 …iar bauturica asta merge la fix ptr o petrecere !!!
La petrecerea asta vin si eu, ca arata asa de bine sangria 🙂
lovely !! n-as putea sa refuz un pahar 😉 pupici
uite ca sangria nu am baut niciodata,da’nu refuz paharul tau !
Vin si eu, la sfarsit de week-end! Sper ca mai ai un pahar!
Salut…total eronata reteta ce ai prezentat-o nu se pune zahar pentru ca te va durea capul si se pune fanta de lamiie si frunctele se pun cu tot cu coaja la fel si lamaia puteai sa o prezinti asa si sa ii pui denumire personala nu sa prezinti o reteta a ta si sa te folosesti de bauturile altora fiti voi originali nu imitatii !!
In primul rand, daca te vei uita mai bine vei vedea ca am specificat sursa retetei, nu m-am folosit de bauturile nimanui, ci pur si simplu am preluat o reteta care mi-a placut.
In al doilea rand, in toate retetele gasite pe net am vazut ca se foloseste zahar sau un alt indulcitor. Si nici in una n-am vazut specificat ca e MUSAI Fanta de lamaie.
In al treilea rand, e pur optiune personala daca vrei sa pui fructele cu tot cu coaja sau nu.
Si in ultimul rand, iti multumesc de vizita si te comentariu, dar cred ca trebuie sa te mai documentezi inainte de a dojeni nejustificat. 😉