Prajitura Alba ca Zapada (2)

de Miha
4980 vizualizări
Prajitura Alba ca zapada

Reteta Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este cea de-a 9-a reteta din Top 10 cele mai bune prajituri, o prajitura de casa ce o veti gasi si in colectia de Retete alese a zanelor de pe prajituria.ro

Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este cea de-a 9-a reteta din Top 10 cele mai bune prajituri, o prajitura de casa ce o… Prajituri prajitura alba ca zapada, prajitura cu foi si lamaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~520 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri rase faina
  • 3 oua
  • 250 g unt sau margarina Rama Maestro
  • 2-3 lamai

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada:

Foi:

Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si laptele. In compozitia obtinuta adaugam faina. Daca mai e nevoie mai adaugam faina. Trebuie sa iasa un aluat elastic si nelipicios. Impartim aluatul in 5 parti, pe care le intindem foarte subtire pe dosul tavii ( 25/35 cm). Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, in jur de 10 minute, pana marginile devin usor maronii

Crema:

Ouale le mixam bine cu zahar. Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare. Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi, pana compozitia devine groasa ca o budinca. Lasam la racit.

Intre timp mixam untul/margarina, pana devine ca o crema fina. Cand s-a racit budinca, adaugam untul/margarina, putin cate putin. La sfarsit adaugam zeama de lamaie, dupa gust.

In tava in care am copt foile tapetata cu folie alimentara punem o foaie si o parte din crema, acoperim cu o alta foaie si repetam operatiunea. Acoperim cu folie si dam la rece pana a doua zi, cand foile s-au inmuiat foarte bine si se portioneaza.

Prajitura alba ca zapada

 

poate vă plac și rețetele

28 comentarii

jose manuel 3 ianuarie 2011 - 13:04

Eres una artista con los pasteles, te quedan divinos.

Saludos y feliz año

Răspuns
Veronica 3 ianuarie 2011 - 14:08

am facut si eu si anul trecut si anul asta. adevarul e ca e super delicioasa si apreciata. si toti spun ca desi e prajitura nu e atat de dulce si gretoasa. posobil de la lamai.
la multi ani miha draga. sa ai un an plin de bucurii si impliniri pe toate planurile. sa-ti traiasca cele doua comori si sa va bucurati mereu de ei.
spor la bucatarit si anul asta

Răspuns
gaby_d 3 ianuarie 2011 - 14:15

daa, e chiar de zapada!!!!!
faina!

Răspuns
Bianka 3 ianuarie 2011 - 14:40

Minunat

Răspuns
artlotus 3 ianuarie 2011 - 16:08

o prajitura buna,la care i-am uitat reteta ,multumesc ca ai readus-o sper sa o fac cat de repede.

Răspuns
felis 3 ianuarie 2011 - 19:13

Foarte bine arata!… La multi ani!

Răspuns
Pictures.Fashion.Love 3 ianuarie 2011 - 19:29

este super buna.:)) chiar acum mananc.:x

Răspuns
vichi 3 ianuarie 2011 - 21:11

am s_o incerc ca eu cate am facut foile nu s_au inmuiat.

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2011 - 22:17

Multumesc tuturor de vizita si aprecieri!

Un An Nou fericit!

Răspuns
Anonymous 12 martie 2012 - 12:35

Delicioasa ! Le-am servit prietenilor, colegilor, socrilor, tututor ! Este o prajitura extrem de buna si adictiva . Multumesc pentru reteta

Răspuns
Miha 12 martie 2012 - 12:55

Multumesc si eu de aprecieri.

Ma bucur tare mult ca v-a placut si voua.

Răspuns
Anonymous 9 septembrie 2012 - 19:55

Tocmai am facut prajitura dar nu e ceea ce am asteptat de la aceasta reteta. Foile sunt prea groase, crema e prea subtire si are prea mult lapte. Cu siguranta nu voi mai face reteta asta.
Am si eu o reteta de prajitura Alba ca Zapada care este de mii de ori mai buna decat asta;

Răspuns
crys 29 decembrie 2013 - 14:08

Daca aveai deja o reteta de ce ai mai incercat-o pe aceasta? nu trebuie sa invinovatesti pe cineva, poate nu ai respectat cantitatile, sau poate nu ai impartit compozitia foilor in mod egal.

Răspuns
Miha 9 septembrie 2012 - 20:39

Daca foile ti-au iesit groase nu cred ca e vina mea. Iar crema probabil ca ti-a iesit subtire pentru ca n-ai fiert-o indeajuns.

Sanatate si numai bine!

Răspuns
MEDEEA SELLES 27 octombrie 2012 - 13:29

Foarte buna si simplu de facut…..eu nu inteleg cum se inpotmolesc unii intr-o reteta atat de simpla….????

Răspuns
Miha 27 octombrie 2012 - 15:10

As vrea sa stiu raspunsul la aceasta intrebare, Medeea! 🙂

Răspuns
gabriela 29 decembrie 2015 - 7:26

miha in crema nu se pune ou deloc

Răspuns
Miha 29 decembrie 2015 - 9:02

Crema se poate face si fara ou, asa este. Sau doar cu galbenusuri. Fiecare alege varianta care-i place 😉

Răspuns
Mariana Faur 21 decembrie 2013 - 10:57

Asa o fac eu,insa nu ma compar in veci cu Miha. Pentru foi:2 0ua , 8 linguri ulei ,5 linguri zahar , 8 linguri lapte sau iaurt, 1 pliculet bicarbonat de amoniu,(dar se poate si ci bicarbonat de sodiu) faina cat cuprinde , pana se face un aluat bun de intins. Se imparte in 4 parti.Pe fundul tavii (intoarsa), unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune foaia subtire cat muchia unui cutit. Focul va fi mare si cuptorul incins. Atentie se coace repede . Cand incepe sa se-n-galbeneasca se scoate pe o planseta, trecand lama unui cutzit pe sub ea. (eu am o tava mai mare )
Crema:1 lapte;300 g zahar;250 g unt; coaja si zeama de la o lamaie,100 grame de amidon.
Se pune o parte din lapte la fiert (350-400ml) si restul de lapte se amesteca cu zaharul si amidonul. Cand da laptele in fiert, se pune amestecul peste si se amesteca bine cu telul pana se incheaga, ca la budinca. Se ia de pe foc si se adaga zeama + coaja de la lamaie si se amesteca.Dupa ce s-a mai racit putin, adaugam untul.
Pajitura se imbina, punand o foaie jos, apoi strat de crema si continuam pana la ultima foaie, care se pudreaza cu zahar. Se inveleste prajitura in staniol si se lasa cu o greutate deasupra, ca sa se imbine bine foile. Se taie dupa cateva ore.
Sper sa nu te superi ca m-am bagat si eu ca musca la zer

Răspuns
ina 30 decembrie 2013 - 22:55

Buna Miha, in primul rand felicitari pentru toata munca depusa in realizarea acestui blog.Pregatesc de mult timp retete de pe blogul tau,care sunt delicioase, si pentru care te felicit.
Pentru aceasta reteta insa trebuie sa iti multumesc in special deoarece a iesit PERFECT, respectand reteta Intocmai.Am facut aceasta reteta de foarte multe ori deoarece este singura prajitura pe care sotul meu o mananca.
Un an nou fericit!

Răspuns
Miha 31 decembrie 2013 - 9:48

La multi ani si un An Nou cat mai bun si voua!
Ma bucur sa aflu ca ai incercat din retete si ca ti-au placut. Te astept cu drag si in anul ce vine! >:D<

Răspuns
Angela 22 martie 2014 - 0:24

Acum am terminat si eu prajitura.Totul a mers bine pana la crema,a iesit putin cam lichida ,dar e posibil sa fi facut eu vreo greseala.Cat despre mixatul margarinei :O , oleaca mai aveam si ramaneam fara mixer :D.Am renuntat la partea aia , am pus margarina asa cum era.Acum e la frigider. Astept sa vad cum se prezinta maine dimineata si o sa revin cu un mesaj.

Răspuns
Angela 22 martie 2014 - 13:04

Azi am scos prajitura si am tait o.Crema nu s’a scurs , foile s’au inmuiat si e delicioasa.Deci crema nu a avut nici un defect , a fost doar in capul meu.Am facut pentru prima oara prajitura asta si e delicioasa.Arata si bine , as pune si o poza dar nu stiu cum.Multumesc mult Doamna Mihaela!

Răspuns
Miha 22 martie 2014 - 15:58

Ma bucur tare mult ca iti place! 😉 Sa o papati sanatosi!

Răspuns
Kendall 24 noiembrie 2015 - 21:50

Si eu am facut! A iesit foarte buna!!!

Răspuns
Geanina 31 ianuarie 2016 - 12:33

Da ..Este excelenta!Și eu o fac pt prima data și mi-a ieșit perfect!Mulțumesc pt ca ai postat reteta.

Răspuns
Miha 31 ianuarie 2016 - 14:16

ma bucur ca ti-a placut 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: