Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine

de Miha
33605 vizualizări
Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine

Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine de astazi este absolut delicioasa. Desi poate parea complicat de facut, va asigur ca este destul de simplu, iar la final va veti bucura de un adevarat rasfat. Combinatia dintre cele 2 blaturi cu nuca de cocos si cel cu mac, plus crema de vanilie fina si aromata imbogatita de gustul acrisor al visinelor este senzationala.

Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine

Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine

Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine de astazi este absolut delicioasa. Desi poate parea complicat de facut, va asigur ca… Retete de prajituri prajitura cu crema de vanilie, prajitura cu visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat cu mac:
  • 9 albusuri (cca 300 g )
  • 250 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri mac
  • 125 g faina
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • visine (congelate)

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine:

Blaturi:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma tare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga nuca de cocos, coaja de lamaie rasa si faina si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 3 parti egale, in una dintre ele incorporam macul. Fiecare parte se intinde in strat uniform in tava (23/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 10-15 minute. Blatul va fi usor rumenit la suprafata si ferm la atingere. Se scoate pe un gratar, se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se scoate cu atentie hartia de copt. Se procedeaza la fel si cu celelalte 2 blaturi.

Crema de vanilie:

Visinele se pun intr-o sita si se lasa la decongelat si scurs.

Amidonul si zaharul se pun intr-o cratita si amesteca bine. Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Vasul se pune pe foc mic si fara sa dea in clocot, se fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se pune esenta de vanilie dupa gust.

Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si da la frigider pana este bine racita si se intareste. Budinca racita se mixeaza putin, cat sa se desfaca si se adauga mascarponele. Se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena.

  • in loc de mascarpone puteti folosi unt, pe care il mixati, apoi adaugati din budinca racita, lingura cu lingura

Asamblare  Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine:

Se dau deoparte din crema cca 4 linguri, cu care vom unge prajitura deasupra.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem primul blat, jumatate din crema ramasa si punem visine din loc in loc. Punem blatul cu mac, restul de crema si visine si acoperim cu cel de-al doilea blat cu nuca de cocos. Ungem cu crema pusa deoparte si presaram fulgi de nuca de cocos din belsug. Se inveleste in folie se se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Prajitura cu crema de vanilie, mac si visine

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Lu 16 martie 2022 - 20:49

Cum poate sa arate, imi imaginez cat de gustoasa trebuie sa fie…

Răspuns
Dalia Marian 3 aprilie 2022 - 13:37

Bună ziua! Sa înțeleg ca din 9 albușuri se fac trei blaturi? Într.unul se pune cele 2 linguri de mac, în al doilea nuca de cocos și în al treilea ce se pune? Cu gălbenușurile ce se întâmplă? Se pun în crema? Nu prea ma pricep la prăjituri și de aceea nu prea o înțeleg…în blatul 3 ce pun? Faina e putina cred pentru cele trei blaturi…va rog, o mai explicati o data? Doamnelor gospodine, ma lămuriți? În poza arata minunat…mi.as dori sa o fac, dar nu cred ca e completa reteta…

Răspuns
Miha 3 aprilie 2022 - 13:45

Compozitia se prepara deodata din cele 9 albusuri. In aceasta compozitie se incorporeaza nuca de cocos, din care dai deoparte 1/3. In aceasta incorporezi cele 2 linguri de mac. Vei avea la final 2 blaturi cu nuca de cocos si 1 cu mac.
La aceasta prajitura ideal est sa folosim albusurile care ne raman de la alte preparate, mai ales de sarbatori. Daca nu, poti pune galbenusurile la crema, nu e rau sau gresit.
Faina nu este putina, este fix atat cat trebuie sa fie 😉

Răspuns
Dalia Marian 3 aprilie 2022 - 15:43

Miha, mulțumesc mult pentru explicații! Arata bine și as vrea s.o fac. Eu cred ca voi pune galbenusurile in crema. Sa ai sărbători binecuvantate cu pace și liniște în suflet!

Răspuns
Miha 4 aprilie 2022 - 7:54

Cu drag.
Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii 🙂

Răspuns
Iuli 3 aprilie 2022 - 23:08

Buna Miha,
Arata foarte bine prajitura si as incerca sa o fac de Paste dar sotul nu e fan nuca de cocos; crezi ca as putea o inlocui cu altceva dar elimina? Multumesc frumos anticipat si Sarbatori linistite.

Răspuns
Miha 4 aprilie 2022 - 7:53

Ai putea incerca cu nuca macinata, daca ii place 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns