Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

prajitura cu ciocolata si caramel

 

Prajitura cu ciocolata si caramel – reteta explicata pas cu pas. Prajitura cu foi de ciocolata si umplutura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 60 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie 400 g Caramello (il puteti cumpara de AICI)
  • 50 g unt
loading...

Daca iti place ciocolata, daca iti place caramelul si cauti o prajitura de casa care sa le reuneasca ai ajuns la locul potrivit 🙂 Astazi vom vorbi despre o prajitura cu ciocolata si caramel, o minunatie de prajitura, cu gust bogat si perfect echilibrat. Prajitura este foarte simplu de facut, veti vedea de-ndata. De la mine prajitura asta primeste un mare DA. Ce ziceti? Incercati si voi?

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare.

Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza mai mult de 5 minute.

Topeste ciocolata si untul la microunde, pe aragaz la foc mic sau pe baie de aburi. Cum doresti si cum iti este mai usor. Amesteca bine pana se omogenizeaza si lasa sa se racoreasca. Crema de ciocolata calduta se incorporeaza in crema de oua. Adauga apoi amestecul de faina si mixeaza usor, la viteza cea mai mica a mixerului.

Toarna compozitia uniform in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Blatul este foarte fraged, deci trebuie un pic de atentie la manevrare. Scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si-l lasi sa se raceasca foarte bine. Abia dupa ce se raceste desprinzi usor hartia de copt si-l tai in 3 fasii egale ca marime.

Intre timp pune laptele Caramelo si untul intr-un vas si incalzeste pe foc mic sau pe baie de aburi, pana crema devine omogena. Da deoparte si lasa la racit.

Pentru asamblare imparte crema caramel in doua parti egale (pot fi si 3 daca vrei sa ai crema si deasupra) si repartizeaza uniform intre cele 3 blaturi. Da prajitura la frigider pentru minim o ora (desi este mai buna a doua zi), apoi taie in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna! 😉

prajitura cu ciocolata si caramel

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va invit sa incercati si alte retete cu Dulce de leche (click AICI)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. MIHAELA says:

    Buna ziua.nu pot accesa link ul pentru caramello ma ajutati va rog.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: