Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Reteta Prajitura cu gem si aluat razuit

 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g unt
  • ~400 g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200-250 g magiun
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
loading...

Prajitura cu gem si aluat razuit este o prajitura de pe vremea bunicii, o prajitura simpla si foarte gustoasa, careia ea ii spunea „Raioasa” nu stiu din ce motive :)) Prajitura se poate face cu orice gem aveti si va place, dar varianta asta cu magiun mi-a placut cel mai mult.

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit:

Aluat:

Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.

O treime din aluat se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator. Restul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, lingura cu lingura, si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem pelatele mixerului. Nuca macinata, cacaoa si magiunul se amesteca intr-un bol. Adaugam bezeaua in cateva reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Intindem crema in tava peste aluat, in strat uniform. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind o razatoare cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru circa 30 de minute, pana prajitura cu gem si aluat razuit este rumenita.

Prajitura se lasa sa se racoreasca putin in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu gem si aluat razuit

Va invit sa incercati si alte prajituri din categoria „Prajitura cu gem” de AICI

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. si eu o fac destul de des, nu ma satur de ea

  2. Am o gramada de gemuri in camara, iar asta este o solutie pentru a face dulciuri pentru copii.

  3. Maria says:

    Se poate si cu un gem de caise sau de piersici in loc de magiun sau nu este la fel de buna?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: