Prajitura cu capsuni si piscoturi – o reteta usoara, de vara. Perfecta pentru atunci cand iti doresti o prajitura rapida si fara coacere.
INGREDIENTE
- Crema:
- 250 g mascarpone
- 250 g iaurt grecesc
- 500 ml smantana pentru frisca
- 150 g zahar pudra
- 10 g gelatina
- ~250 g capsuni
- Pentru ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 g mascarpone
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura zahar (pudra)
- In plus:
- ~24 piscoturi (in functie de marima tavii)
Mod de preparare Prajitura cu capsuni si piscoturi:
Crema:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita. Capsunile se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.
Intr-un bol amestecam smantana pentru frisca, zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarpone. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa. Adaugam iaurtul si omogenizam usor si o spatula.
- daca va doriti crema mai dulce mai puteti adauga 1-2 linguri de zahar
Topim gelatina pe baie de aburi sau la microunde, fara a infierbanta foarte tare. Punem cateva linguri de crema peste gelatina si amestecam energic, sa nu se inchege gelatina. Turnam acest amestec peste crema cu mascarpone din bol si omogenizam. La sfarsit, incorporam capsunile taiate cubulete.
- capsunile pot fi inlocuite cu orice alte fructe de sezon, de care aveti si de care va plac
Asamblare Prajitura cu capsuni si piscoturi:
Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate in lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie. Turnam jumatate din crema cu capsuni si continuam pana la ultimul strat de piscoturi.
Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.
Se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu frisca si capsuni.
Crema pentru ornat:
Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL