Prajitura cu caise si cacao

de Miha
17442 vizualizări
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise si cacao este una dintre cele mai simple si gustoase prajituri de casa. Este pufoasa si aromata, iar caisele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua.

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise si cacao

Prajitura cu caise si cacao este una dintre cele mai simple si gustoase prajituri de casa. Este pufoasa si aromata, iar caisele… Prajituri prajitura cu caise European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • caise

Mod de preparare Prajitura cu caise si cacao:

Separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri pune uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amesteca.

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea densa si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului.

  • de obicei, eu folosesc zahar pudra (zahar tos dat prin rasnita de cafea). Daca folosesti zahar tos mixeaza pana nu se mai simt granulele de zahar

Adauga galbenusurile si amesteca usor, cu o spatula.

  • poti folosi orice arome iti plac (vanilie, rom, coaja de lamaie ori portocale…)

Peste aceasta compozitie cerne faina amestecata cu praful de copt. Amesteca totul cu spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Amesteca cu miscari ample si usoare, astfel incat sa nu scoti aerul din compozitie.

  • compozitia finala este ca o spuma

Intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, toarna aproximativ 2/3 din compozitie. In compozitia ramasa cerne cacaoa si amesteca pana la omogenizare. Pune in tava peste compozitia alba, din loc in loc, apoi amesteca usor, folosind un bat de frigaruie.

  • daca aveti timp si chef, puteti proceda ca la aceasta reteta de prajitura cu visine si cacao  obtinand acel efect dragut si dungat, ca de zebra

Pune jumatati de caise peste blat. Le poti pune si taiate in bucati mai mici, iti va fi mai usor la portionat prajitura.

Coacere:

Da tava la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si lasa la racit.

  • prajitura se poate pudra cu zahar pudra vanilat, dupa preferinta

Pofta buna! 😉

Prajitura cu caise si cacao

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu caise si cacaoPrajitura cu caise si cacaoPrajitura cu caisePrajitura cu caise si cacao

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns