Reteta Prajitura cu blat de cocos
Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 6 albusuri
- 100 g zahar
- 100 g nuca de cocos
- esenta de vanilie
- Pentru crema avem nevoie de:
- 1 plic Crem Ole de vanilie
- 250 ml frisca lichida
- 150 ml lapte rece
Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos:
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.
Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.
Crema:
Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta, ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.
Se „orneaza” :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore, dupa care se portioneaza.
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
10 comentarii
Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre’sa fie tare delicioasa.
Te poftesc cu drag! 😉 Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))
Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta 🙂
Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! 😉
plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
chiar vreau so fac! arata superb
Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))
Faina și tare buna o varianta,in blat poți pune bucățele de rahat,ciocolata si nuca prăjita.încearcă.
Buna idee 😉
Multumesc!
buna
ce dimensiune are tava pentru blatul cu cocos?
25/35 cm