Prajitura cu blat de cocos

de Miha
373 vizualizări
Prajitura cu blat de cocos

Reteta Prajitura cu blat de cocos

Prajitura cu blat de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece

Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Crema:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta, ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se “orneaza” :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore, dupa care se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Daniela 18 iunie 2009 - 18:12

Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre’sa fie tare delicioasa.

Răspuns
Miha 18 iunie 2009 - 19:26

Te poftesc cu drag! 😉 Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 19 iunie 2009 - 6:32

Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta 🙂

Răspuns
Miha 19 iunie 2009 - 7:42

Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! 😉

Răspuns
Anonymous 3 martie 2011 - 14:35

plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
chiar vreau so fac! arata superb

Răspuns
Miha 3 martie 2011 - 14:41

Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))

Răspuns
estera 21 decembrie 2016 - 19:51

Faina și tare buna o varianta,in blat poți pune bucățele de rahat,ciocolata si nuca prăjita.încearcă.

Răspuns
Miha 22 decembrie 2016 - 9:09

Buna idee 😉
Multumesc!

Răspuns
antonela 17 mai 2019 - 19:38

buna

ce dimensiune are tava pentru blatul cu cocos?

Răspuns
Miha 18 mai 2019 - 8:49

25/35 cm

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: