Prajitura cu nuca de cocos si karob

de Miha
1154 vizualizări
Prajitura cu nuca de cocos si karob

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu nuca de cocos si karob, o prajitura cu ingrediente sanatoase de la Sano Vita, frageda si delicioasa. O prajitura pe care o putem face si in perioadele de post. Nu are lapte, unt sau oua dar nimeni n-o sa-si dea seama de asta 😉

Bautura de nuca de cocos

Pentru prepararea acestei prajituri de casa am folosit mixerul Bosch Ergo Mixx, foarte usor de utilizat si suficient de puternic, cat compozitia pentru blat sa fie gata in doar cateva minute.

Mixer Bosch Ergo Mixx

Prajitura cu nuca de cocos si karob

Prajitura cu nuca de cocos si karob

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu nuca de cocos si karob, o prajitura cu ingrediente sanatoase de la Sano Vita, frageda… Prajituri de post prajitura cu nuca de cocos, prajitura de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 g faina
  • 60 g karob
  • 150 g zahar pudra
  • 10 g praf de copt
  • 250 ml bautura de orez Sano Vita
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 conserva bautura de cocos Sano Vita
  • 300 ml bautura de orez Sano Vita
  • 100 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu nuca de cocos si karob:

Blat:

Este foarte, foarte simplu sa prepari acest blat pentru prajitura.

Intr-un bol combinam toate ingredientele uscate: faina, zahar pudra, karob, un praf de sare si praful de copt.

Paharul pentru masurare pe care il gasim alaturi de mixerul Bosch Ergo Mixx este perfect pentru masurarea ingredientelor lichide: bautura de orez si ulei.

Facem o adancitura in mijlocul ingredientelor uscate si turnam amestecul lichid. Punem si niste esenta de vanilie, dupa gust. Mixam la viteza cea mai mica a mixerului, cat sa se amestece putin ingredientele, apoi la viteza mare pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie ca pentru chec.

Turnam in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul are suprafata lucuioasa si este ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt si-l lasam la racit.

Crema de cocos:

Intr-o cratita amestecam mai intai amidonul, nuca de cocos si zaharul. Turnam apoi, pe rand, bautura de cocos si cea de orez si amestecam bine cu un tel. Punem cratita pe foc mic si aducem la fierbere, fara a da in clocot, amestecand continuu. Fierbem pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.

Asamblare Prajitura cu nuca de cocos si karob:

Blatul bine racit se taie in doua. Se manevreaza cu atentie pentru ca este foarte fraged. Punem o parte de blat in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara, crema de cocos in strat uniform si acoperim cu cel de-al doilea blat. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore. Cel mai bine se feliaza a doua zi.

Optional, se poate pregati o glazura de ciocolata sau se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu nuca de cocos si karob

RETETA IN IMAGINI

In curand voi lansa pe pagina de Facebook AICI un concurs cu un premiu minunat: un cos de produse Sano Vita si un mixer Bosch Ergo Mixx. Tineti aproape! 😉

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: