Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot

de Miha
4076 vizualizări
Prajitura rasturnata cu ananas si caramel

Sau… ce-a iesit din noua aventura in bucatarie, cea a gatitului la temperatura joasa.

E tare fain acest aparat. M-am convins, carnea iese grozava. Si azi am zis sa-l mai testez c-o prajitura. Si stie, ma… stie sa faca si prajituri 😉 :))))

O sa va mai arat in zilele ce urmeaza ce-am mai gatit cu ajutorul slow cooker-ului Crock-Pot, astazi va arat aceasta prajitura cu ananas si caramel. Nu e prima reteta gatita la temperatura joasa, dar e prima in topul preferintelor 😉 A fost… nu buna, ci foarte buna!

N-ar fi rau si din inima v-as multumi daca ati intra AICI sa dati un LIKE si un SHARE.  Prietenii mei bucatarasii vor sa aleaga cea mai buna reteta gatita la Crock-Pot 😉

Prajitura rasturnata cu ananas si caramel

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului slow cooker-ului Crock-Pot
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 2 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas la slow cooker Crock-Pot:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si aromele si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-o craticioara punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si omogenizam.

Asezam pe fundul vasului aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l feliile de ananas, acoperim cu caramel, apoi cu compozitia de chec.

Conectam slow cooker-ul la sursa de curent, punem capacul peste vasul aparatului de gatit Crock Pot digital 4,7 l si setam programul si timpul – programul Low si 3 ore.

Se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura.

Pofta buna! 😉

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Irina 14 septembrie 2015 - 22:23

Super prajitura! (Am o întrebare pt dvs la reteta prajitura cu mascarpone și gem de capsuni)

Răspuns
Luca 12 februarie 2017 - 16:43

As incerca si eu o inspiratie pornind de la aceasta reteta. Dar, as vrea sa folosesc visine din compot in loc de ananas.. crezi ca merge? Si inca o intrebare – cate lingurite inseamna un praf de copt? eu folosesc praf de copt la borcan, si nu stiu cat inseamna un pliculet.. Multumesc!

Răspuns
Miha 12 februarie 2017 - 16:50

Da, poti folosi si visine din compot, dar sa le lasi sa se scurga bine de zeama.
1 praf de copt = 10 grame
Multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns