Reteta Placinta cu branza
Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza.
M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, dar copiii mi-au schimbat planurile: „mai bine faci o placinta cu branza, sa poti manca si tu”. Cum sa nu-i iubesti?
INGREDIENTE
- Aluat:
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 300 ml lapte
- 75 g unt
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- coaja de portocale Finesse
- 2 linguri ulei
- Umplutura:
- ~300 g branza de vaci
- 1 ou
- zahar, dupa gust
- esenta de vanilie
- coaja de portocale Finesse
Mod de preparare Placinta cu branza:
Aluat:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
- Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut
Pentru umplutura amestecam branza cu restul ingredientelor si amestecam bine pana la omogenizare.
- in cazul in care branza este prea uscata se mai poate adauga un ou sau o lingura cu smantana
- puteti adauga si stafide, daca aveti si daca va plac
Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in bucati de cca 75-80 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana, sub forma de cerc. Se pune in mijloc cate o lingura de umplutura, apoi se aduna marginile, formand o bila. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu „inchizatura” in jos.
Se mai lasa 15-20 de minute la crescut, apoi se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cat sunt inca fierbinti le ungem cu miere (1 lingura) dizolvata in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de placinta cu branza gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
1 comentariu
Delicioasa!