Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar, dupa gust
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
loading...

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza.

M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, dar copiii mi-au schimbat planurile: „mai bine faci o placinta cu branza, sa poti manca si tu”. Cum sa nu-i iubesti?

Mod de preparare Placinta cu branza:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Pentru umplutura amestecam branza cu restul ingredientelor si amestecam bine pana la omogenizare.

  • in cazul in care branza este prea uscata se mai poate adauga un ou sau o lingura cu smantana
  • puteti adauga si stafide, daca aveti si daca va plac

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in bucati de cca 75-80 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana, sub forma de cerc. Se pune in mijloc cate o lingura de umplutura, apoi se aduna marginile, formand o bila. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu „inchizatura” in jos.

Se mai lasa 15-20 de minute la crescut, apoi se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cat sunt inca fierbinti le ungem cu miere (1 lingura) dizolvata in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Placinta cu branza

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de placinta cu branza gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,50 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]

Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ne place cozonacul si intotdeauna le-am facut alor mei cozonac moldovenesc, asa cum ne facea mama acasa. Pufos, cu multa umplutura de nuca si cacao. Baigli cu nuca n-am facut niciodata, nu stiu din ce motive, desi mai tot timpul m-am intalnit cu reteta. Asa ca mi-am zis, daca tot […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]