Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar, dupa gust
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
loading...

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza.

M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, dar copiii mi-au schimbat planurile: „mai bine faci o placinta cu branza, sa poti manca si tu”. Cum sa nu-i iubesti?

Mod de preparare Placinta cu branza:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Pentru umplutura amestecam branza cu restul ingredientelor si amestecam bine pana la omogenizare.

  • in cazul in care branza este prea uscata se mai poate adauga un ou sau o lingura cu smantana
  • puteti adauga si stafide, daca aveti si daca va plac

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in bucati de cca 75-80 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana, sub forma de cerc. Se pune in mijloc cate o lingura de umplutura, apoi se aduna marginile, formand o bila. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu „inchizatura” in jos.

Se mai lasa 15-20 de minute la crescut, apoi se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cat sunt inca fierbinti le ungem cu miere (1 lingura) dizolvata in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Placinta cu branza

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de placinta cu branza gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Delicioasa!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: