Chec pufos

de Miha
141 vizualizări
Chec pufos

Reteta Chec pufos

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂

Mod de preparare Chec pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocale si se amesteca.

  • am folosit coaja de portocale rasa si pusa la borcan cu zahar, asa cum facea mama. Puteti folosi orice alta aroma aveti si va place

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea densa si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

  • de obicei, eu folosesc zahar pudra (zahar tos dat prin rasnita de cafea). Daca folositi zahar tos mixati pana nu se mai simt granulele de zahar

Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Daca aveti un mixer care isi micsoreaza vizibil viteza, la cea mai mica treapta se invarte foarte usor, il folositi pe acesta. Daca nu, folositi spatula.

Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Vom amesteca cu miscari ample si usoare, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie.

  • compozitia finala este ca o spuma

Aproximativ 1/3 din compozitie se pune intr-un alt castron. Se cerne cacaoa deasupra si se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.

Intr-o tava mare de chec tapetata cu hartie de copt punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava.

Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana checul este rumenit frumos si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.

Pofta buna! 🙂

Chec pufos

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: