Fie ca este vorba de oua umplute cu pate de ficat sau oua umplute cu ton, sunt aperitive nelipsite de pe mesele de Sarbatori. Dar ce spuneti de niste oua umplute cu crema de branza? Sunt atat de bune si se prepara atat de usor incat trebuie sa le incercati macar o data. Dureaza mai mult pana fierb ouale decat prepararea in sine 🙂
INGREDIENTE
- 8 oua
- 150 g crema de branza
- sare si piper
- verdeturi dupa gust (patrunjel si busuioc am pus eu)
- 2 linguri maioneza preparata in casa
Mod de preparare Oua umplute cu crema de branza:
Ouale se fierb in apa cu sare si o lingurita de otet, timp de 15 minute. Se tin cateva minute in apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate.
Crema de branza se pune intr-un castron si se omogenizeaza cu verdeturile tocate marunt, sare si piper. Adaugam maioneza si amestecam usor cu lingura prin rasturnare. Nu omogenizam compozitia, lasam „dare” de maioneza in crema, se vor vedea frumos atunci cand umplem ouale 😉
- Crema de branza o puteti inlocui cu branza proaspata de vaci, pe care o mixati cu putina smantana pana devine cremoasa
Punem crema intr-un posh si umplem jumatatile de albus. Se dau la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
6 comentarii
excelente retete. fffffffff.buuuuuneeeee
multumesc 🙂
Bună seara,gălbenuşurile se amestecă cu crema de brânză, nu?
Eu pun şi o lingură de iaurt în compoziția umpluturii… îi dă un gust bun.
Galbenusurile le-am folosit la prepararea maionezei (pentru aceasta reteta, cat si pentru alte preparate). Se pot adauga in crema de branza, rau npare ce sa fie 😉
Ce crema recomandati, pot pune philadelphia?
Da, se poate pune orice fel de crema de branza gen Philadelphia.
Mie ii place Almette 🙂