Aperitive / Mancaruri cu peste / Retete culinare

Oua umplute cu ton

loading...

De obicei, tonul il consumam simplu, cu putin unt, ceapa si lamaie. Si cu nitica paine prajita…mmm… e tare bun! Dar nici varianta asta de oua umplute cu ton nu-i de lepadat. :))

O varianta delicioasa a clasicelor oua umplute, perfecte pentru o gustare sau pentru un platou cu aperitive.


6 oua
1 conserva ton in suc propriu
1/2 lamaie
1/2 lingurita mustar
1 fir de ceapa verde
cateva fire marar verde
ulei de maline
sare si piper

Ouale se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se tin cateva minute in apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate.

Tonul se marunteste bine cu furculita, la fel si galbenusurile de ou, apoi le amestecam.

Eu am folosit doar 4 galbenusuri, voi puteti folosi cate doriti.

Adaugam ceapa verde taiata marunt, mararul tocat, mustarul si zeama de lamaie.

Puteti folosi mai multa zeama de lamaie, daca va place mai acru. Sau puteti pune si un castravete murat.

Saram si piperam dupa gust, apoi adaugam cate putin ulei de masline pana compozitia incepe sa se lege si devine omogena.

Cu acesta compozitie umplem jumatatile de albusuri.

Pofta buna!

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Eu am venit deja la micul dejun :-??
    Fugi si strange macar paturile, tu :)))))
    Ti pup, zi faina!

  2. Masa era deja pregatita de aseara pentru cei ce se trezesc dis de dimineata. Asa ca tine, nu ca mine. :)))

    Zi frumoasa si tie! :*

  3. Prezentare minunata, iar de oua nu mai vorbesc!
    Pupici si weekend placut!

  4. J’adore et j’en fait souvent c’est une excellente entrée!

    Bisous

  5. Ador combinatia de ton cu oua !!! Ptr mine e perfecta !! 😉
    Week-end placut iti doresc !!!

  6. Imi place tonul oricum si ouale tale umplute arata tare bine! pup

  7. Am oua de tara, ton am, lamaie, mustar, ceapa verde – bifat! Marar? Nuuuuuuuu. Perfect deci! Maine dimineata am treaba.

    PS De fiecare data imi vine sa te laud pentru fotografiile astea minunate! O fac si de data asta. Felicitari!

  8. Delicioase! mi s-a facut o poft de nu se poate.. nu am mai mincat asa ceva de prea multa vreme

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]