Nuci umplute cu crema de cacao

de Miha
1540 vizualizări
Nuci umplute cu crema de cacao

Reteta Nuci umplute cu crema de cacao, nuci fragede cu unt umplute cu crema de nuca si cacao

Imi doream de multa vreme sa fac reteta de nuci umplute, dar forma nu aveam si cred ca nici pornirea necesara 😀 Greu de facut nu sunt, dar sunt destul de migaloase si necesita timp. Astfel ca, daca o sa vreti sa le faceti, macar faceti portie dubla. De mancat va asigur ca se vor manca, nimic nu mai ramane!

Eu am folosit un aparat electric pentru facut cojile nucilor, dar daca aveti presa speciala, care se pune pe aragaz, o puteti folosi fara probleme si pe aceea.

Nuci umplute cu crema de cacao

Nuci umplute cu crema de cacao

Reteta Nuci umplute cu crema de cacao, nuci fragede cu unt umplute cu crema de nuca si cacao Imi doream de multa… Fursecuri nuci umplute, nuci umplute cu crema de cacao European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat pentru coji:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 300 g unt
  • esenta de rom
  • coaja de portocale

Mod de preparare Nuci umplute cu crema de cacao:

Aluat pentru coji de nuci:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos si zaharul se topeste. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, un praf de sare si ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Dam mixerul deoparte, adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam cu mana pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul obtinut se imparte in bilute mici, de cca 4-5 grame. De preferat ar fi ca mai intai sa faceti o proba cu bilute de diferite marimi, pentru ca in functie de marimea formei de care dispuneti sa nu aveti prea multe pierderi.

Daca folositi forma pentru aragaz o ungeti cu foarte putin ulei, doar pentru prima tura de copt coji, la cea electrica nu a fost necesar. Se coc pentru cca 2-3 minute, pana se rumenesc usor. Verificati stadiul de coacere si le tineti atat cat va place, avand in vedere ca vor fi mai crocante cu cat sunt mai rumene.

Dupa ce am terminat de copt toate cojile, nivelam marginile exterioare cu un cutit (eu m-am descurcat mult mai bine cu o foarfeca pe care o folosesc la bucatarie) pentru a le da o forma frumoasa si pentru a elimina surplusul de aluat.

Crema pentru Nuci umplute:

Intr-o cratita se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja de portocale. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca. Punem cratita pe foc mediu spre mic si amestecand continuu se fierbe compozitia pana incepe sa se ingroase. Se cerne cacaoa peste crema de nuca, se amesteca bine si se mai fierbe putin. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se adauga o parte din surplusul de aluat curatat de la coji (cca 100 g), pe care l-am facut pesmet cu ajutorul robotului de bucatarie.

  • puteti pune mai mult sau mai putin (sau chiar deloc) din surplusul de la coji, dupa preferinta

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza pana devine cremos. Se adauga cate 1-2 linguri din crema de nuca, mixand scurt dupa fiecare transa. La sfarsit, aromatizam crema cu esenta de rom sau vanilie, dupa gust.

  • la orice crema de unt exista riscul ca aceasta sa se taie. Daca se intampla asta, o incalziti usor pe foc, apoi o mixati din nou pana la omonenizare

Fiecare jumatate de nuca se umple cu crema de cacao, cu ajutorul unei lingurite. Jumatatile de nuca se lipesc, doua cate doua. Se curata excesul de crema, daca este necesar, dupa care se aseaza pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat sau se pot lasa asa cum sunt, simple.

Se pot servi si imediat, dar mai bune sunt dupa 1-2 zile, dupa ce se mai inmoaie. Se pot pastra in cutii cu capac si o saptamana, fara probleme.

Pofta buna! 😉

Nuci umplute cu crema de cacao

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: