Negresa cu ciocolata si caise

de Miha
1165 vizualizări
Negresa cu ciocolata si caise

Atat va spun: trebuie sa incercati si voi aceasta negresa cu ciocolata si caise. E atat de pufoasa, aromata si gustoasa, incat la noi nu a mai ajuns pana a doua zi 🙂 Ba chiar, o buna parte din prajitura s-a mancat calda, nimeni nu a avut rabdare sa o lase la racit 🙂

V-am atentionat si la reteta cu visine, ca nu ai cum sa n-o iubesti inca de la prima imbucatura, dar varianta cu caise este pur si simplu senzationala!

Negresa cu ciocolata si caise

Negresa cu ciocolata si caise

Atat va spun: trebuie sa incercati si voi aceasta negresa cu ciocolata si caise. E atat de pufoasa, aromata si gustoasa, incat… Prajituri negresa cu ciocolata, negresa cu caise European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • caise

Mod de preparare Negresa cu ciocolata si caise:

Spala caisele, scoate samburii si daca o sa vrei taie-le in bucati potrivite. Le poti lasa si in jumatati.

Pune ciocolata si untul intr-o craticioara si topeste-le impreuna. Fie pe baie de aburi, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Fie pe foc mic, amestecand continuu. Da deoparte si lasa la racit.

  • poti folosi orice fel de ciocolata ai si iti place, eu am folosit ciocolata cu 52% cacao

Mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Toarna amestecul de ciocolata cu unt si amesteca usor pana la omogenizare. Separat, amesteca faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cerne peste compozitia cu ciocolata. Amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Toarna compozitia pentru negresa intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Distribuie caisele deasupra, din loc in loc.

Da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute, pana negresa trece proba cu scobitoarea. Lasa negresa sa se tempereze in tava, apoi o scoti pe un gratar cu tot cu hartia de copt si o lasi sa se raceasca foarte bine. Indeparteaza hartia de copt si portioneaza dupa dorinta.

Pofta mare!

Negresa cu ciocolata si caise

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: