Reteta de astazi este una dintre acele retete pe care e bine sa o ai intotdeauna la indemana, pentru ca prajitura cu caise si bezea cu nuca se poate cu usurinta transforma intr-o prajitura cu afine sau intr-o prajitura cu visine 😉 Se prepara foarte usor, blatul fraged se combina perfect cu caisele dulci-acrisoare si bezeaua usor crocanta si dulce.

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 150 g unt
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar (pudra)
- 275 g faina
- 1 lingurita praf copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- caise
- Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 150 g zahar (pudra)
- 100 g nuca macinata
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu caise si bezea cu nuca:
Blat:
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.
- untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic
Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, si esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si lipicios.
Cu mainile usor umezite cu apa intinde aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Peste foaia de aluat pune caisele taiate in bucati potrivite. Poti pune si jumatati daca vrei, nu e o regula batuta-n cuie. Da tava la cuptor pentru cca 20 de minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).
Intre timp prepara bezeaua:
Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra, mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Adauga nuca macinata, aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.
- poti adauga si cateva picaturi de esenta de migdale
Scoate tava din cuptor, pune bezeaua deasupra si niveleaza. Da din nou tava la cuptor pentru inca 20 de minute, pana bezeaua devine aurie si marginile prajiturii se rumenesc.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL