Mucenici moldovenesti de post

de Miha
35819 vizualizări
Mucenici moldovenesti de post

Anul acesta am vrut ca reteta de mucenici moldovenesti de post sa fie una cat mai simpla si usor de preparat. Am pornit de la o reteta mai veche, dar am inlocuit apa cu lapte de migdale pentru un plus de gust bun, iar pentru un plus de culoare am adaugat in aluat putin turmeric.

Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Anul acesta am vrut ca reteta de mucenici moldovenesti de post sa fie una cat mai simpla si usor de preparat. Am… Prajituri de post Mucenici moldovenesti de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.3/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte de migdale
  • 60 ml ulei
  • 14 g drojdie uscata sau 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit praf de turmeric
  • Pentru finisat:
  • 200 g miere
  • 100 ml apa
  • Pentru decor:
  • miere
  • nuca macinata

Mod de preparare Mucenici moldovenesti de post:

Aluat Mucenici:

In vasul robotului de bucatarie sau intr-un bol incapator, in cazul in care framantati manual, se amesteca faina cu drojdia uscata.

Intr-un ibric incalzim laptele de migdale amestecat cu zahar, sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Turnam apoi, treptat, peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

  • in cazul in care folositi drojdie proaspata o dizolvati in putin lapte de migdale caldut
  • coaja de lamaie poate fi inlocuita cu cea de portocale
  • laptele de migdale poate fi inlocuit cu lapte de soia sau orez. Pentru o varianta super aromata pueti inlocui cu suc proaspat de portocale

Modelare Mucenici moldovenesti de post:

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei si il impartim in bucati de cca 140-150 grame. Puteti sa ii faceti si mai mici, atunci impartiti aluatul in bucati de cca 100 grame.

Fiecare bucata de aluat se intinde sub forma de snur, lung de cca 60 cm si subtire de cca 0.5 cm. Se indoaie snurul de la jumatate si fiecare parte se rasuceste in sens opus, una in stanga si una in dreapta. Impletim cele 2 parti, rasucindu-le. Unim capetele formand un colacel, apoi rasucim apoi sub forma cifrei 8.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut la loc caldut. Dupa ce au crescut, fara a-i unge cu ceva, ii dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute, in functie de cuptor.

Finisare:

Intre timp pregatim siropul pentru finisat. Intr-un ibric punem mierea si apa si punem pe foc. Lasam pe foc atat cat se se incalzesca bine si sa se dizolve mierea. Scoatem tava din cuptor si ungem mucenicii cu siropul pregatit. Siropul ramas il turnam peste mucenici. Siropul va fi absorbit de mucenici si acestia vor fi insiropati si super gustosi

Mucenici moldovenesti de post

Mucenicii se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Mucenici moldovenesti de post

Sa va fie de folos! 😉

RETETA IN IMAGINI

Aluat pentru mucenici de postMucenici moldovenesti de postMucenici moldovenesti de post

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu