Prajituri / Retete de prajituri

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

lava cake

Reteta Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru 4 forme mici si 3 forme mari
  • 200 g ciocolata (54% cacao)
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 15 g cacao
  • esenta de vanilie
loading...

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat la restaurant un desert „atat de bun, de nu-mi venea sa cred” 🙂 Va dati seama ca interesul mi-a fost starnit de indata si m-am pus pe treaba, pentru ca din spusele lui din desertul lui nu curgea nicio lava :))

Un desert absolut fabulos, plin de ciocolata, pe care il voi repeta de multe ori de acum incolo 😉

Mod de preparare Lava Cake:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat bucatele se topesc impreuna, la foc mic pe aragaz ori pe baie de aburi. Amestecati pana ciocolata este bine omogenizata si lasati deoparte sa se racoreasca.

Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugati zaharul si esenta de vanilie, mixati in continuare pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati ciocolata, putin cate putin, mixand. La sfarsit incorporati faina amestecata cu cacaoa.

  • cacaoa este optionala, eu am adaugat-o pentru un plus de aroma

Formele pentru prajituri se ung bine cu unt si se tapeteaza cu zahar, dupa care se umplu cam pe 3/4 cu compozitia pentru prajituri. Se dau la cuptor la 200 de grade pentru 10-12 minute, in functie de cuptor. Suprafata prajiturii va fi neteda, iar marginile se dezlipesc usor de pe peretii formei.

Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe farfurie. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste calda cu o lingura zdravana de inghetata si fructe acrisoare. Eu am folosit inghetata de vanilie si zmeura congelata.

Pofta buna! 😉

lava cake

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: