Reteta Prajitura cu mere si aluat razuit
Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun.

INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 75 g zahar (pudra)
- 1 ou
- 1 plic coaja de portocale Finesse
- Pentru umplutura:
- 1 kg de mere
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit:
Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura cu mere:
Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita. Se adauga uleiul, scortisoara si zaharul si se calesc la foc potrivit, pana merele se inmoaie si scade toata zeama lasata.
- daca nu va place scortisoara o puteti omite ori o puteti inlocui cu orice alta aroma va place
- umplutura se indulceste dupa gust, in functie de cat de dulci sau acre sunt merele
- mie imi place mai mult cu mere calite, dar puteti folosi si mere crude, stoarse foarte bine de zeama
Aluat:
Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si coaja de portocale. Amestecam cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie nisipoasa. Punem oul si framantam pana aluatul devine omogen
- la inceput s-ar putea sa vi se para ca aluatul mai „cere” lichid. Nu este necesar decat daca faina este foarte uscata, in acest caz putand adauga 1 lingura de lapte rece (sau apa)
- nu insistati cu framantatul mai mult decat este necesar
Aluatul il invelim bine in folie alimentara si dam la rece pentru cca 1 ora.
Circa 3/4 din aluat il intindem in foaie subtire, restul se inveleste inapoi in folie si se da la congelator pentru 10 minute.
- pentru a va fi mai usor puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt taiata la marimea tavii in care veti coace prajitura (20/30 cm).
Repartizam uniform umplutura de mere racita si radem deasupra restul de aluat. Prajitura se coace timp de cca 40 de minute la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana este rumenita si dedesubt. In cazul in care nu este rumenita prelungiti timpul de coacere.
Scoatem prajitura cu mere pe un gratar si lasam la racit. Se portioneaza doar dupa ce este bine racita.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
3 comentarii
Foarte faina!
Multumesc 🙂
Foarte buna prajitura. Iti multumesc pentru reteta.