Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat razuit

prajitura cu mere si aluat razuit

Reteta Prajitura cu mere si aluat razuit

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 ou
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara macinata
loading...

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun.

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit:

Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura cu mere:

Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita. Se adauga uleiul, scortisoara si zaharul si se calesc la foc potrivit, pana merele se inmoaie si scade toata zeama lasata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite ori o puteti inlocui cu orice alta aroma va place
  • umplutura se indulceste dupa gust, in functie de cat de dulci sau acre sunt merele
  • mie imi place mai mult cu mere calite, dar puteti folosi si mere crude, stoarse foarte bine de zeama

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si coaja de portocale. Amestecam cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie nisipoasa. Punem oul si framantam pana aluatul devine omogen

  • la inceput s-ar putea sa vi se para ca aluatul mai „cere” lichid. Nu este necesar decat daca faina este foarte uscata, in acest caz putand adauga 1 lingura de lapte rece (sau apa)
  • nu insistati cu framantatul mai mult decat este necesar

Aluatul il invelim bine in folie alimentara si dam la rece pentru cca 1 ora.

Circa 3/4 din aluat il intindem in foaie subtire, restul se inveleste inapoi in folie si se da la congelator pentru 10 minute.

  • pentru a va fi mai usor puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt taiata la marimea tavii in care veti coace prajitura (20/30 cm).

Repartizam uniform umplutura de mere racita si radem deasupra restul de aluat. Prajitura se coace timp de cca 40 de minute la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana este rumenita si dedesubt. In cazul in care nu este rumenita prelungiti timpul de coacere.

Scoatem prajitura cu mere pe un gratar si lasam la racit. Se portioneaza doar dupa ce este bine racita.

Pofta buna! 😉

prajitura cu mere si aluat razuit

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Foarte faina!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

5 retete de prajituri pentru Craciun

5 retete de prajituri pentru Craciun

Ati inceput sa va faceti listele cu retete de prajituri pentru Craciun? Eu am inceput deja, pentru ca sunt in plin sezon al petrecerilor in familie, dar si pentru ca vreau sa fiu pregatita din vreme. Desigur, pana atunci lista mai poate suferi modificari, dar aceste 5 retete de prajituri […]

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]