Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat razuit

prajitura cu mere si aluat razuit

Reteta Prajitura cu mere si aluat razuit

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 ou
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara macinata
loading...

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun.

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit:

Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura cu mere:

Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita. Se adauga uleiul, scortisoara si zaharul si se calesc la foc potrivit, pana merele se inmoaie si scade toata zeama lasata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite ori o puteti inlocui cu orice alta aroma va place
  • umplutura se indulceste dupa gust, in functie de cat de dulci sau acre sunt merele
  • mie imi place mai mult cu mere calite, dar puteti folosi si mere crude, stoarse foarte bine de zeama

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si coaja de portocale. Amestecam cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie nisipoasa. Punem oul si framantam pana aluatul devine omogen

  • la inceput s-ar putea sa vi se para ca aluatul mai „cere” lichid. Nu este necesar decat daca faina este foarte uscata, in acest caz putand adauga 1 lingura de lapte rece (sau apa)
  • nu insistati cu framantatul mai mult decat este necesar

Aluatul il invelim bine in folie alimentara si dam la rece pentru cca 1 ora.

Circa 3/4 din aluat il intindem in foaie subtire, restul se inveleste inapoi in folie si se da la congelator pentru 10 minute.

  • pentru a va fi mai usor puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt taiata la marimea tavii in care veti coace prajitura (20/30 cm).

Repartizam uniform umplutura de mere racita si radem deasupra restul de aluat. Prajitura se coace timp de cca 40 de minute la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana este rumenita si dedesubt. In cazul in care nu este rumenita prelungiti timpul de coacere.

Scoatem prajitura cu mere pe un gratar si lasam la racit. Se portioneaza doar dupa ce este bine racita.

Pofta buna! 😉

prajitura cu mere si aluat razuit

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Foarte faina!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: