Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat razuit

prajitura cu mere si aluat razuit

Reteta Prajitura cu mere si aluat razuit

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 ou
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara macinata
loading...

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun.

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit:

Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura cu mere:

Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita. Se adauga uleiul, scortisoara si zaharul si se calesc la foc potrivit, pana merele se inmoaie si scade toata zeama lasata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite ori o puteti inlocui cu orice alta aroma va place
  • umplutura se indulceste dupa gust, in functie de cat de dulci sau acre sunt merele
  • mie imi place mai mult cu mere calite, dar puteti folosi si mere crude, stoarse foarte bine de zeama

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si coaja de portocale. Amestecam cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie nisipoasa. Punem oul si framantam pana aluatul devine omogen

  • la inceput s-ar putea sa vi se para ca aluatul mai „cere” lichid. Nu este necesar decat daca faina este foarte uscata, in acest caz putand adauga 1 lingura de lapte rece (sau apa)
  • nu insistati cu framantatul mai mult decat este necesar

Aluatul il invelim bine in folie alimentara si dam la rece pentru cca 1 ora.

Circa 3/4 din aluat il intindem in foaie subtire, restul se inveleste inapoi in folie si se da la congelator pentru 10 minute.

  • pentru a va fi mai usor puteti intinde aluatul direct pe hartia de copt taiata la marimea tavii in care veti coace prajitura (20/30 cm).

Repartizam uniform umplutura de mere racita si radem deasupra restul de aluat. Prajitura se coace timp de cca 40 de minute la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana este rumenita si dedesubt. In cazul in care nu este rumenita prelungiti timpul de coacere.

Scoatem prajitura cu mere pe un gratar si lasam la racit. Se portioneaza doar dupa ce este bine racita.

Pofta buna! 😉

prajitura cu mere si aluat razuit

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Foarte faina!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: