Prajituri / Retete de prajituri

Brownie cu nuca si caramel

Negresa cu caramel si nuca

Reteta Negresa cu nuca si caramel

Negresa cu caramel si nuca

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 150 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Topping:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 g nuca
loading...

Mod de preparare Brownie cu nuca si caramel:

Untul se freaca bine cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Topping:

Zaharul il caramelizam usor, apoi il „stingem” cu frisca lichida. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste tot caramelul, iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam nuca rupta bucatele si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste blat.

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Doamne, ce pofta mi-ai facut. In loc sa lucrez, stau si bintui si ma chinui aici. :))

  2. Buna prajitura ,foarte buna. Stiu ca eu am mancat ultima felie din ea.

  3. Feliuta cu tot cu furculita, daca nu o mai gasesti, sa stii ca-i la mine. Hmmm, delicioasa prajiturica…

  4. foarte bine arata prajitura…nuca-caramel…deliciosa combinatie.
    Miha iti ofer un premiu, te astept sa-l ridici.

  5. pfuai Miha super prajitura combinatia e mortala :))) felicitari,un we fain iti doresc.

  6. O prajitura delicioasa, imi place tot ce are caramel. Imi place mult de tot blogul, arata tare frumos pe 3 coloane, felicitari!

  7. mama mia,ce faina reteta!o primavara frumoasa sa ai!

  8. Super arata…deja imi ploua in gura!:D
    Felicitari

  9. ce pofta mi_ai facut parca as lua o feliuta.Felicitari.

  10. Testata si postata si la mine pe blog.Excelenta,multumesc pentru idee,te pup!

  11. Aralia says:

    Cred ca pot sa inlocuiesc nucile cu alune de padure, nu?
    Eu incerc oricum. 😀

  12. Da Aralia, se poate. Si cred ca va si mai bun. 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: