Brownie cu nuca si caramel

de Miha
199 vizualizări
Negresa cu caramel si nuca

Reteta Negresa cu nuca si caramel

Negresa cu caramel si nuca

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 150 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Topping:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 g nuca

Mod de preparare Brownie cu nuca si caramel:

Untul se freaca bine cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Topping:

Zaharul il caramelizam usor, apoi il “stingem” cu frisca lichida. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste tot caramelul, iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam nuca rupta bucatele si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste blat.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Nati 5 martie 2010 - 23:31

Doamne, ce pofta mi-ai facut. In loc sa lucrez, stau si bintui si ma chinui aici. :))

Răspuns
minoki 6 martie 2010 - 5:52

Buna prajitura ,foarte buna. Stiu ca eu am mancat ultima felie din ea.

Răspuns
Daniela 6 martie 2010 - 7:21

Feliuta cu tot cu furculita, daca nu o mai gasesti, sa stii ca-i la mine. Hmmm, delicioasa prajiturica…

Răspuns
dian@ 6 martie 2010 - 8:36

foarte bine arata prajitura…nuca-caramel…deliciosa combinatie.
Miha iti ofer un premiu, te astept sa-l ridici.

Răspuns
Claudia-Maria 6 martie 2010 - 9:40

pfuai Miha super prajitura combinatia e mortala :))) felicitari,un we fain iti doresc.

Răspuns
maria elena 6 martie 2010 - 21:28

O prajitura delicioasa, imi place tot ce are caramel. Imi place mult de tot blogul, arata tare frumos pe 3 coloane, felicitari!

Răspuns
alison 7 martie 2010 - 5:38

mama mia,ce faina reteta!o primavara frumoasa sa ai!

Răspuns
micki 7 martie 2010 - 20:19

Super arata…deja imi ploua in gura!:D
Felicitari

Răspuns
vichi 3 ianuarie 2011 - 21:15

ce pofta mi_ai facut parca as lua o feliuta.Felicitari.

Răspuns
FLORY 30 martie 2011 - 12:54

Testata si postata si la mine pe blog.Excelenta,multumesc pentru idee,te pup!

Răspuns
Aralia 26 august 2011 - 12:13

Cred ca pot sa inlocuiesc nucile cu alune de padure, nu?
Eu incerc oricum. 😀

Răspuns
Miha 26 august 2011 - 13:39

Da Aralia, se poate. Si cred ca va si mai bun. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: