Prajituri / Retete de prajituri

Brownie cu nuca si caramel

Negresa cu caramel si nuca

Reteta Negresa cu nuca si caramel

Negresa cu caramel si nuca

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 150 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Topping:
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 g nuca
loading...

Mod de preparare Brownie cu nuca si caramel:

Untul se freaca bine cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Topping:

Zaharul il caramelizam usor, apoi il „stingem” cu frisca lichida. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste tot caramelul, iar compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam nuca rupta bucatele si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste blat.

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Doamne, ce pofta mi-ai facut. In loc sa lucrez, stau si bintui si ma chinui aici. :))

  2. Buna prajitura ,foarte buna. Stiu ca eu am mancat ultima felie din ea.

  3. Feliuta cu tot cu furculita, daca nu o mai gasesti, sa stii ca-i la mine. Hmmm, delicioasa prajiturica…

  4. foarte bine arata prajitura…nuca-caramel…deliciosa combinatie.
    Miha iti ofer un premiu, te astept sa-l ridici.

  5. pfuai Miha super prajitura combinatia e mortala :))) felicitari,un we fain iti doresc.

  6. O prajitura delicioasa, imi place tot ce are caramel. Imi place mult de tot blogul, arata tare frumos pe 3 coloane, felicitari!

  7. mama mia,ce faina reteta!o primavara frumoasa sa ai!

  8. Super arata…deja imi ploua in gura!:D
    Felicitari

  9. ce pofta mi_ai facut parca as lua o feliuta.Felicitari.

  10. Testata si postata si la mine pe blog.Excelenta,multumesc pentru idee,te pup!

  11. Aralia says:

    Cred ca pot sa inlocuiesc nucile cu alune de padure, nu?
    Eu incerc oricum. 😀

  12. Da Aralia, se poate. Si cred ca va si mai bun. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]