Islere

de Miha
59 vizualizări
Islere

* 200 g unt
* 150 g zahar
* 1 ou
* esenta de rom
* 5 g praf de copt
* 350 g faina
* 150 g nuca

Se feaca untul moale la temperatura camerei cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga un praf de sare, oul si esenta de rom. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit nuca macinata.

Laura, cea de la care am preluat reteta zice ca la sfarsit se mai adauga si 2-3 linguri de smantana, dar mie mi s-a parut prea moale compozitia si n-am mai pus.

Aluatul obtinut se da la rece pana se intareste considerabil.

Se intinde pe masa infainata si se taie cerculete cu gura unui pahar mic. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

* Crema:

* 2 galbenusuri
* 4 linguri lapte
* 150 g zahar
* 2 linguri amidon
* 150 g unt

Galbenusurile se feaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si laptele si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine-marine si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul moale.

* Glazura:

* 6 linguri zahar
* 3 linguri apa
* 1 lingura cacao
* 1 lingura mare de unt

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se desface cu apa calduta. Se pune pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se adauga si untul si se da deoparte.

Jumatate din cantitatea de “cerculete” se glazureaza, cealalta se unge cu crema. Se lipesc doua cate doua, se ung marginile cu putina crema apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Delicioase!

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Danca Danela 28 mai 2010 - 7:39

🙂 Delicioase!Am auzit un copil zicand asa, e un copil peltic, asociez cu imaginea ta exclamatia lui!
Felicitari! Si nu doar pentru azi!

Te rog spune-mi, cate bucati ies dincompozitia sus scrisa?

Răspuns
Miha 28 mai 2010 - 7:54

Multumesc Daniela. M-ai facut sa zambesc inchipuindu-mi piticul peltic. 🙂

Din compozitia asta ies destul de multe, nu stiu exact cate. Eu am tava mica de aragaz, am copt in mai multe ture si la un moment dat am pierdut sirul. Mai ales ca intre timp au mai papat si piticii din ele. :)) Cred ca in jur de 25-30 de bucati, lipite intre ele.

Răspuns
kittytweedy 28 mai 2010 - 9:52

cu siguranta o sa le incerc si eu…arata grozav!

Răspuns
minoki 29 mai 2010 - 5:09

Mai ai prajiturele ? Ma primesti azi la tine in vizita? Pleeeaaasseee !!!

Răspuns
claudia 29 mai 2010 - 16:50

Delicioase!

Răspuns
Danca Danela 29 mai 2010 - 16:50

Fac la ele de azi de dimineata:) cantitate dubla, o fi delicios, dar distractiv e cu siguranta:) …ganditi-va mult la mine si rugati-va ca trec la lipituri 🙂 …

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 17:46

Multumesc Kitty, draga mea.
Sa le faci, nu-ti va parea rau.

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 17:46

Mino…poate data viitoare. :))))

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 17:47

Asa este Claudia, ai dreptate. 🙂

Răspuns
Miha 29 mai 2010 - 18:13

Wauuuu…Danela…cate ti-au iesit de coci la ele de dimineata? :))
Pana maine dimineata le termini si de umplut cu crema? :))
Ma voi gandi la tine si tin pumnii, sa mearga treaba struna. 😉

Răspuns
ANCA 30 mai 2010 - 4:10

wow ce frumoase au iesit si eu vreau una 🙂
of,acum am inceput o dieta sper s ao pot tine :))
o s ale fac si eu in curand 🙂
sunt suuperrrrrr!

Răspuns
Miha 30 mai 2010 - 11:27

Anca, tin pumnii sa reusesti cu dieta. 😉

Răspuns
Danca Danela 31 mai 2010 - 9:17

🙂 Au iesit asa: 41 bucati lipite , taiate cu paharul de diametru 56 mm si 32 bucati lipite taiate cu paharul cu diametru 33 mm…astea le aveam in casa

Coptul a fost o aventura 🙂 , am consumat multe calorii…asadar aceasta prajitura este recomandata in dieta, in fond orice dieta are nevoie de miscare!

S-a intarit cu greu compozitia…abea dupa ce am varat-o in congelator a prins consistenta .

🙂 Nu e o prajitura pentru incepataori.
Nuca am lipit-o cu glazura , nu cu crema…si asa crema nu mi-a ajuns pentru toate piesele:)!

Ce experienta!:)

Răspuns
Miha 31 mai 2010 - 10:25

Eiii…inseamna ca poti trece de-acu si la retete mult mai complexe. :))

Răspuns
Laura 2 iunie 2010 - 10:03

Miha draga, eu si mami te pupam cu maaaare drag pentru ca te-ai incumetat sa faci islerele noastre 😛
Ti-au iesit mai mult decat apetisante!!!

Răspuns
Miha 2 iunie 2010 - 10:05

Pupici si de la noi, ca tare dulci mai sunteti. Mai dulci chiar si decat islerele astea :))

Răspuns
Danca Danela 18 august 2011 - 6:16

http://3.bp.blogspot.com/-Yahad83fHYs/TkxbQQzvLMI/AAAAAAAABIo/PA6b4GI-sJw/s1600/Isler%2Bcu%2Bmenta.jpg 🙂 arata din ce in ce mai bine, daca le mai fac o data prind ,,toate“ secretele!

Răspuns
Miha 18 august 2011 - 6:26

Felicitari, arata foarte bine! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: