Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi cu miere si susan

Gogosi cu miere de albine

Aveam in plan sa fac aceasta reteta de gogosi de mai multa vreme, dar am tot amanat. Robert a grabit oarecum luarea acestei decizii :)) cand a simtit intr-o zi venind de la scoala miros de gogosi. Si m-a rugat atat de frumos ca n-am putut sa-i rezist. :))

DSCN8583

Gogosi cu miere de albine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura susan
loading...

Mod de preparare Gogosi cu miere si susan:

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar

Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.

Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.

Gogosi pufoase cu miere

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

48 Comentarii

  1. bun bun bun!

  2. Pai cum sa-i rezisti,cand zambeste asa de frumos.

  3. La asa zambet, cred ca a primit portie dubla !

  4. Cunoastem rugamintile astea la care nu se poate rezista:)Bune gogosi!

  5. Bune de tot!!Ma autoservesc:)Pup!

  6. Anonymous says:

    suuupeerrr redactarea ta miha! m-a incantat! un salut, mihaela!

  7. Ce bine arataaa ! Daca le vede fiica-mea am incurcat-o !

  8. Delicioase! N-am mai facut de foarte mult timp gogosi. La noi pericolul ar fi sa le vada sotul, nu Alex. Alex nu prea pofteste dulciuri, in schimb sotul meu e ceva de speriat. 😀

  9. uta says:

    intru pe blogul tau zilnic si sunt incantata de ceea ce vad !super prezentari iar de retete nu mai zic… sa ai spor in continuare .

  10. Delicioase !!!

  11. te cred ca n-ai putut 🙂 , iar gogoselele ti-au iesit super!!!

  12. Anonymous says:

    Robert iti cam face program … dar merita si el si finitul
    Diana iti/va ureaza duminica cu soare .
    PS Doamne cat e de frumusel , tie-ti seamana .

  13. minunata glazura. o sa fur ideea 🙂

  14. Pot spune ca mi-ai facut o pofta….Reteta ta trebuie probata.

  15. da’dragalas e robert! nu cred ca aveai cum sa-i rezisti!

  16. Nu prea am reusit sa vad gogosile ca ti-am admirat baiatul!… Ce mare s-a facut!!!

  17. Superbe!!! Mi-ai facut o pofta teribila de gogosi!!
    Pup!!

  18. Alintutz frumos stie el cum sa o cumpere pe mami!!pup

  19. Wow! ce bine arata. Tot trag cu ochiul aici pe blog si ma minunez de munca de migala in decorarea dulciurilor pe care le faci. Cum iese bucatile de praji taiate asa perfect? Ma tot intreb.
    Am incercat si eu incepand cu luna noiembrei sa tin un blog culinar si momentan fac retete de dulciuri pentru Craciun asa cum e el sarbatorit in Germania. http://apronon.wordpress.com/ POate ai un pic de timp sa vezi ce indraznesc sa public si ai niste sfaturi pentru o incepatoare? Multumesc anticipat!

  20. cine poate refuza gogosile?am sa incerc si eu glazura cu miere si susan.pupici

  21. Nici nu m-am uitat la gogosi…..La o asa privire esti terminata.

  22. delicioase si frumoase :*

  23. Anonymous says:

    Miha,dar e k aluatul daca i framantat cu mana?N am masina si cat sa stea la dospit daca e k asa?Arata f bine si intentionez sa le fac dupa ce mi instalez noua plita.Mersi,Livia.

  24. Livia, e ok sa framanti si cu mana. Framanti pana obtii un aluat elastic si omogen, care nu se mai lipeste de maini. Apoi acopei cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

    Zi frumoasa!

  25. Gabi, au fost bune. Nu spun de Robert cat a fost de incantat! ;;)

  26. Dia, multumesc. Asa-i ca are un zambet frumos? ;;)

  27. Oana, chiar tripla as putea spune :)) caci sora-sa nu prea se omoara cu gogosile…

  28. Multumesc Teo!
    Tare sunt smecheri copiii astia ai nostri si stiu cum sa ne indoaie inimile. :))))

  29. Multumesc Licuta!
    Foarte bine ai facut ca nu m-ai asteptat pe mine sa te invit! :)))) Pup!

  30. Multumesc Mihaela! Ma bucur ca ti-a placut!

  31. Multumesc Violeta!
    Si tu ai acasa o iubitoare de gogosi? Atunci…neaparat sa-i faci! :)))

  32. Cristina… hi hi… pai tre sa le mai facem si loc din cand in cand cate ceva bunut. :))

  33. Uta, multumesc frumos!
    Ma bucur tare mult de apecieri si te mai astept!

  34. Ai dreptate Antonina! Pup!

  35. Multumesc Cat! Pupici!

  36. Diana, multumesc frumos draga mea! De buna seama ca mie imi seamana. :))))

    Zi frumoasa si tie! :*

  37. Asa este Bianka. 😉 Multumesc! :*

  38. Brandusa, nu pot decat sa ma bucur, draga mea! Pupici! :*

  39. Haplea, iti doresc spor la treaba. 😉 Si la mancat, evident! :))

  40. Pansy, multumesc! :*

  41. Felis, trece timpul. Parca mai ieri vorbeam pe forum despre scutece si alte minuni. :))

    Pupici de la noi!

  42. Multumesc Laura! Pupici cu lipici!

  43. Asa e Aziz-ule drag! Cred ca si tu stii foarte bine cum este! :)))

    Pup!

  44. Draga mea Ceska, bun venit in blogosfera culinara. Nu stiu ce sfaturi anume sa-ti dau, nu detin niste secrete numai de mine stiute, totul se invata si descopera in timp.
    Daca ai vreo nelamurire, de o mana de ajutor…cu drag o voi face, numai sa-mi spui, aici sau in privat, nu conteaza.

    Pupici si multa bafta!

  45. Pupici Sarah, ma bucur ca ti-a placut!

  46. Multumesc Ghiocel! :*

  47. Multumesc Emily! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]