Gogosi cu miere si susan

de Miha
287 vizualizări
Gogosi cu miere de albine

Aveam in plan sa fac aceasta reteta de gogosi de mai multa vreme, dar am tot amanat. Robert a grabit oarecum luarea acestei decizii :)) cand a simtit intr-o zi venind de la scoala miros de gogosi. Si m-a rugat atat de frumos ca n-am putut sa-i rezist. :))

DSCN8583

Gogosi cu miere de albine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura susan

Mod de preparare Gogosi cu miere si susan:

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar

Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.

Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.

Gogosi pufoase cu miere

poate vă plac și rețetele

48 comentarii

gaby_d 11 noiembrie 2011 - 14:56

bun bun bun!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 11 noiembrie 2011 - 15:00

Pai cum sa-i rezisti,cand zambeste asa de frumos.

Răspuns
Oana 11 noiembrie 2011 - 16:08

La asa zambet, cred ca a primit portie dubla !

Răspuns
TeoBucatar 11 noiembrie 2011 - 18:57

Cunoastem rugamintile astea la care nu se poate rezista:)Bune gogosi!

Răspuns
Licuta Marin 11 noiembrie 2011 - 19:23

Bune de tot!!Ma autoservesc:)Pup!

Răspuns
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 20:37

suuupeerrr redactarea ta miha! m-a incantat! un salut, mihaela!

Răspuns
Caietul cu retete 12 noiembrie 2011 - 0:36

Ce bine arataaa ! Daca le vede fiica-mea am incurcat-o !

Răspuns
Cristina 12 noiembrie 2011 - 4:57

Delicioase! N-am mai facut de foarte mult timp gogosi. La noi pericolul ar fi sa le vada sotul, nu Alex. Alex nu prea pofteste dulciuri, in schimb sotul meu e ceva de speriat. 😀

Răspuns
uta 12 noiembrie 2011 - 6:49

intru pe blogul tau zilnic si sunt incantata de ceea ce vad !super prezentari iar de retete nu mai zic… sa ai spor in continuare .

Răspuns
Antonina 12 noiembrie 2011 - 14:40

Delicioase !!!

Răspuns
catkitchen 12 noiembrie 2011 - 21:34

te cred ca n-ai putut 🙂 , iar gogoselele ti-au iesit super!!!

Răspuns
Anonymous 13 noiembrie 2011 - 7:19

Robert iti cam face program … dar merita si el si finitul
Diana iti/va ureaza duminica cu soare .
PS Doamne cat e de frumusel , tie-ti seamana .

Răspuns
Bianka 13 noiembrie 2011 - 9:46

Foarte bun

Răspuns
Brindusa 13 noiembrie 2011 - 11:30

minunata glazura. o sa fur ideea 🙂

Răspuns
Haplea 13 noiembrie 2011 - 11:39

Pot spune ca mi-ai facut o pofta….Reteta ta trebuie probata.

Răspuns
pansy 13 noiembrie 2011 - 16:13

da’dragalas e robert! nu cred ca aveai cum sa-i rezisti!

Răspuns
felis 13 noiembrie 2011 - 18:32

Nu prea am reusit sa vad gogosile ca ti-am admirat baiatul!… Ce mare s-a facut!!!

Răspuns
LauraAdamache 14 noiembrie 2011 - 8:14

Superbe!!! Mi-ai facut o pofta teribila de gogosi!!
Pup!!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 14 noiembrie 2011 - 10:11

Alintutz frumos stie el cum sa o cumpere pe mami!!pup

Răspuns
Ceska777 15 noiembrie 2011 - 5:28

Wow! ce bine arata. Tot trag cu ochiul aici pe blog si ma minunez de munca de migala in decorarea dulciurilor pe care le faci. Cum iese bucatile de praji taiate asa perfect? Ma tot intreb.
Am incercat si eu incepand cu luna noiembrei sa tin un blog culinar si momentan fac retete de dulciuri pentru Craciun asa cum e el sarbatorit in Germania. http://apronon.wordpress.com/ POate ai un pic de timp sa vezi ce indraznesc sa public si ai niste sfaturi pentru o incepatoare? Multumesc anticipat!

Răspuns
sarah 15 noiembrie 2011 - 12:00

cine poate refuza gogosile?am sa incerc si eu glazura cu miere si susan.pupici

Răspuns
ghiocel07 15 noiembrie 2011 - 18:27

Nici nu m-am uitat la gogosi…..La o asa privire esti terminata.

Răspuns
Emily 15 noiembrie 2011 - 18:58

delicioase si frumoase :*

Răspuns
Anonymous 16 noiembrie 2011 - 16:40

Miha,dar e k aluatul daca i framantat cu mana?N am masina si cat sa stea la dospit daca e k asa?Arata f bine si intentionez sa le fac dupa ce mi instalez noua plita.Mersi,Livia.

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:40

Livia, e ok sa framanti si cu mana. Framanti pana obtii un aluat elastic si omogen, care nu se mai lipeste de maini. Apoi acopei cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Zi frumoasa!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:42

Gabi, au fost bune. Nu spun de Robert cat a fost de incantat! ;;)

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:43

Dia, multumesc. Asa-i ca are un zambet frumos? ;;)

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:44

Oana, chiar tripla as putea spune :)) caci sora-sa nu prea se omoara cu gogosile…

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:45

Multumesc Teo!
Tare sunt smecheri copiii astia ai nostri si stiu cum sa ne indoaie inimile. :))))

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:46

Multumesc Licuta!
Foarte bine ai facut ca nu m-ai asteptat pe mine sa te invit! :)))) Pup!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:47

Multumesc Mihaela! Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:49

Multumesc Violeta!
Si tu ai acasa o iubitoare de gogosi? Atunci…neaparat sa-i faci! :)))

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 6:59

Cristina… hi hi… pai tre sa le mai facem si loc din cand in cand cate ceva bunut. :))

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:00

Uta, multumesc frumos!
Ma bucur tare mult de apecieri si te mai astept!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:02

Ai dreptate Antonina! Pup!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:06

Multumesc Cat! Pupici!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:08

Diana, multumesc frumos draga mea! De buna seama ca mie imi seamana. :))))

Zi frumoasa si tie! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:09

Asa este Bianka. 😉 Multumesc! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:10

Brandusa, nu pot decat sa ma bucur, draga mea! Pupici! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:11

Haplea, iti doresc spor la treaba. 😉 Si la mancat, evident! :))

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:12

Pansy, multumesc! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:14

Felis, trece timpul. Parca mai ieri vorbeam pe forum despre scutece si alte minuni. :))

Pupici de la noi!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:15

Multumesc Laura! Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:18

Asa e Aziz-ule drag! Cred ca si tu stii foarte bine cum este! :)))

Pup!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:35

Draga mea Ceska, bun venit in blogosfera culinara. Nu stiu ce sfaturi anume sa-ti dau, nu detin niste secrete numai de mine stiute, totul se invata si descopera in timp.
Daca ai vreo nelamurire, de o mana de ajutor…cu drag o voi face, numai sa-mi spui, aici sau in privat, nu conteaza.

Pupici si multa bafta!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:39

Pupici Sarah, ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:40

Multumesc Ghiocel! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 7:49

Multumesc Emily! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: