Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Miha
639 vizualizări

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)

Ghoriba

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 50 g unt
  • * 40 ml ulei
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 350 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt

fursecuri maroc

si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.

Fursecuri cu unt si vanilie

Sursa retetei

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

mirela 17 aprilie 2010 - 5:26

Foarte frumoase au iesit.O zi placuta!

Răspuns
Nati 17 aprilie 2010 - 5:53

Hihi, cum arata, parca-s trufele de cioco, numai ca in varianta alba.

Răspuns
Irina 17 aprilie 2010 - 6:06

Arata excelent! Si fotografiile imi plac mult!

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 17 aprilie 2010 - 11:49

ei de cand astept eu sa postezi reteta 😀 am vazut mai demult poza ca ai pus-o la biscuiti . De nu am dat inainte si inapoi blogul tau de m-am ametit atunci si nu am gasit-o . Aum o am si am sa o incerc 🙂

Răspuns
sarah 18 aprilie 2010 - 12:13

miha sunt asa de dragalasi .mi-ai facut pofta.pupici

Răspuns
DyanaSmen 18 aprilie 2010 - 13:23

Buna, sunt Diana si as vrea sa fac schimb de banner cu tine, daca vrei adauga bannerul meu (il gasesti …aici DyanaSmen: http://dyanasmen.blogspot.com/) la tine pe site si da-mi un mail (oytaroz@yahoo.com), ms o zi buna

Răspuns
Ana 18 aprilie 2010 - 17:54

Pe blog la mine te asteapta niste premii!!

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 18 aprilie 2010 - 18:35

Excelent arata !!!!! tare imi plac .

Răspuns
Nadjibella 18 aprilie 2010 - 20:39

Tes ghoribas sont très réussis.
Je les fais aux amandes et c’est très bon aussi
A bientôt.

Răspuns
nawal 10 mai 2010 - 7:07

arata fine ca ghriyba de la mama ma in maroc 🙂

Răspuns
katzygruen 15 iunie 2011 - 15:21

arata f bine ,ca si cele original marocane ! mi-am scris reteta si o voi proba ,promit!

Răspuns
Miha 16 iunie 2011 - 7:30

Abia astept sa revii cu impresii. 🙂

Răspuns
nicoleta 17 august 2011 - 22:53

am incercat si eu reteta dar nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale….cum le-am bagat la cuptor, parca le-a dat cineva in cap si s-au pleostit….de ce oare? 🙁
nico

Răspuns
Miha 18 august 2011 - 5:48

Nicoleta imi pare rau ca nu ti-au iesit fursecurile. Nu-mi dau seama de ce nu ti-au iesit, eu le-am facut de cateva ori pana acum si n-au fost probleme…le-au facut si alte fete si au iesit frumoase… Ma gandesc ca poate ar mai fi trebuit putina faina…

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: