Chec cu banane

de Miha
436 vizualizări
Chec cu banane

Un chec cu banane absolut delicios si aromat. Merita incercat, copii mei il adora 😉

Chec cu banane

Ingrediente

  • * 3 oua
  • * 120 g zahar
  • * 50 g unt topit
  • * 2 banane
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 200 g faina
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie

Mod de preparare Chec cu banane:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit.

Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de ciocolata.

La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face si proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Chec cu banane

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

pansy 15 aprilie 2010 - 20:57

si eu fac chec cu banane .este o bunatate !

Răspuns
Nati 16 aprilie 2010 - 17:32

[emotikon oftind de pofta]

Răspuns
Nati 16 aprilie 2010 - 17:33

[de fapt unul lingindu-se pe bot, tot de pofta]

Răspuns
andreea georgiana 16 aprilie 2010 - 21:12

la mine pe blog te asteapta un premiu

Răspuns
ANCA 17 aprilie 2010 - 14:48

si mie imi place bunataea asata 🙂
ai un premiu la mine pe blogdaca ai palcere sa vi sa-l ridici

Răspuns
Prajiturim cu Spor 2 octombrie 2013 - 17:08

Minunat este!!! O nebunie care poate fi mancata ca atare, alaturi de un pahar cu lapte sau ceai si dimineata la micul dejun. Pitica mea este topita dupa el! Felicitari! Iti promovez cu mare drag retetele si site-ul pentru ca le-am testat si toata pana acum au fost minunate!

Răspuns
Miha 3 octombrie 2013 - 10:30

multumesc din suflet! >:D<

Răspuns
Raluca 28 aprilie 2016 - 20:07

la ce temperatura setam cuptorul?

Răspuns
Miha 28 aprilie 2016 - 22:33

Foc mediu inseamna 170-180 grade Celsius

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: