Gauffre cu caramel

de Miha
1593 vizualizări
Gauffre cu caramel

Avem nevoie de:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt

* Pentru decor:

* 1 baton ciocolata Mars
* 3 linguri frisca lichida

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe

si coacem fiecare „foaie” in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Pentru decor topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, lasam sa se raceasca, apoi ornam vafele, dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Gargarita 26 octombrie 2009 - 11:06

Unul dintre blogurile mele preferate.Gasesc aici tot ce-mi place mie mai mult…dulciuri multe multe!!!.Tine-o tot asa ca nu ne suparam deloc:)

Răspuns
florena's_cakes 26 octombrie 2009 - 11:06

Ziua buna!
Cand ai timp, pe blogul meu te asteapta premii frumoase! 😉

Numai bine,
Florena!

Răspuns
Elena 26 octombrie 2009 - 13:10

Ti-au iesit super gauffre-le! Nu stiu de ce, dar mie mereu imi ies prea bronzate 😕 Felicitari!

Răspuns
Miha 26 octombrie 2009 - 13:23

Multumesc Gargarita! Voi incerca sa nu dezamagesc! 🙂

Răspuns
Miha 26 octombrie 2009 - 13:24

Florena, multumesc de premiu! Acu vin! 🙂

Răspuns
Miha 26 octombrie 2009 - 13:24

Elena, o fi aparatul de vina? Daca le lasi mai putin ce se intampla? Ies crude?

Răspuns

Lasă un răspuns