* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.
Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor
si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.
Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.
* Umplutura:
* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom
Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.
Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.
Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.
Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,
dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
11 comentarii
O ce minunate is!
Oare le voi putea face si eu la fel???
Cu siguranta iti vor iesi mult mai frumoase! 🙂
Arata super!
Multumesc Kity!
O zi buna!
Ador aluaturile cu branza!Ce bine arata!!!
Multumesc! 🙂
Buna Miha totul arata foarte bine insa as dori sa stiu ce este untul milli sau cu ce pot sa il inlocuesc .multumesc
Buna, Ecaterina!
Crema de unt o poti inlocui cu unt simplu. 🙂
multumesc
Cu ce pot inlocui crema de unt Milli?deoarece nu sunt in tara si nu am de unde cumpara.Multumesc frumos.
Poti pune o crema de branza sau chiar niste smantana mai grasa 😉