Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan

Pandispan

Reteta Pandispan

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
loading...

Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.

Mod de preparare Pandispan simplu:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Deliciosul pandispan simplu se lasa la racit apoi se portioneaza.

Pandispan 

 
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!

  2. Arata grozav… checul tau Miha :-* !

  3. Anonymous says:

    se pune si lamaie….e mai gustos…:*

  4. Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!

    Bisous

  5. Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*

  6. Ce ne place si noua!!!

  7. Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

  8. Se vede din poza cat e de pufos!Super!

  9. Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici

  10. Tare imi plac pandispanurile…Arata tare bine si e pufos. pupici

  11. Arata grozav:)!!!!Pupici:X

  12. arata superb!

  13. Imbietor arata!

  14. Este clar pe gustul meu!

  15. ce idee buna ! chiar ma apuc de el !

  16. Foarte aspectuos!

  17. Arata tare bine!

  18. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*

  19. Anonymous says:

    SUPEEEEEEEEEER

  20. Multumesc!

  21. Anonymous says:

    Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!

  22. Multumesc frumos!
    De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! 🙂

  23. Anonymous says:

    cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.

  24. O singura forma mare, de 30 cm lungime.

  25. Anonymous says:

    e supeeeeeeeeer buna

  26. Multumesc! 🙂

  27. Anonymous says:

    f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!

  28. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  29. I bake this cake quite often to my daughter for school breakfast so I would like to thank your for sharing this simple but very nice recipe here

  30. Pingback: Chec pufos cu cacao - Chec pufos cu cacao - Dulciuri fel de fel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: