Reteta Pandispan
Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.
INGREDIENTE
- 5 oua
- 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
- 5 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 1 lingura cacao neagra
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de rom
Mod de preparare Pandispan simplu:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.
In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.
Deliciosul pandispan simplu se lasa la racit apoi se portioneaza.
31 comentarii
Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!
Arata grozav… checul tau Miha :-* !
se pune si lamaie….e mai gustos…:*
Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!
Bisous
Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*
Ce ne place si noua!!!
Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!
Se vede din poza cat e de pufos!Super!
Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici
Tare imi plac pandispanurile…Arata tare bine si e pufos. pupici
Arata grozav:)!!!!Pupici:X
arata superb!
Imbietor arata!
Este clar pe gustul meu!
ce idee buna ! chiar ma apuc de el !
Foarte aspectuos!
Arata tare bine!
Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*
SUPEEEEEEEEEER
Multumesc!
Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!
Multumesc frumos!
De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! 🙂
multumim mult
cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.
O singura forma mare, de 30 cm lungime.
Ce înseamnă foc mediu? Eu am cuptor electric!
170-180 grade, iar daca folosesti ventilatia scazi 20-30 grade
e supeeeeeeeeer buna
Multumesc! 🙂
f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!
I bake this cake quite often to my daughter for school breakfast so I would like to thank your for sharing this simple but very nice recipe here