Fursecuri

Cubulete cu caramel

loading...

by Mircea si Corina

Pentru blat avem nevoie de:

200 g faina
150 g unt
100 g nuca macinata
125 g zahar
1 ou

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.

Se adauga untul moale si oul.

Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.

Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Pentru caramel avem nevoie de:

370 ml smantana dulce
30 g unt
200 g zahar
120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,

dupa care se taie cubulete.

Delicioase!

loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Cred ca e foarte delicios… Si eu am o reteta cu crema de caramel, de mult nu am mai facut-o. Mersi de reteta, trebuie incercata 🙂

  2. Betty,ma bucur tare mult ca-ti place! 🙂

  3. as putea inloc de smantana dulce sa folosesc frisca hulala? de asta am mai multa in casa…
    sunt novice in ale bucataritului…poate ma poti lamuri si pe mine aspectul asta..conteaza daca se adauga hulala sau creme patisserie in locul smantanii dulci…? am mai cautat pe net dar nu gasesc nimic concret…multumesc…
    Alexandra

  4. Alexandra, poti folosi frisca Hulala, desigur. In stare lichida.
    Eu am facut in ambele variante si a iesit foarte bine. 😉
    Sa ai spor! Pup si o zi buna.

  5. multumesc mult, Miha! o sa incerc cat de curand aceaste cubulete..mi’au facut cu ochiul de ceva vreme.. te voi anunta cum o sa imi iasa! pup

  6. Te astept cu impresii. 😉
    Pup si seara buna.

  7. Si mie imi place cum arata, dar acum reloaded Islere…eu cu acelea am avut succes si mai vreau. Iti multumesc mult, Miha!Pentru mine stilul tau de prezentare a fost de folos si foarte prietenos! Sa fiti binecuvantati cu totii din familie si din cugetele voastre si LA MULTI ANI!(ca vad ca va tineti de dulciuri:)!)

  8. Danela, multumim. La fel si tie iti dorim! :*

    Zilele astea am luat blogul la purificat si am dat peste reteta de Islere. Si chiar mi-a ramas gandul la un reloaded. :)))

    Sa stii ca de mancat nu mancam atat de mult dulce pe cat pare. :)) Pentru ca mai tot timpul avem cate un prieten, neam, vecin :)) in vizita, care ne ajuta cu mare drag la mancat. :)))

    Imbratisari cu drag si o seara frumoasa!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

%d blogeri au apreciat: