Fursecuri

Cubulete cu caramel

loading...

by Mircea si Corina

Pentru blat avem nevoie de:

200 g faina
150 g unt
100 g nuca macinata
125 g zahar
1 ou

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.

Se adauga untul moale si oul.

Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.

Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Pentru caramel avem nevoie de:

370 ml smantana dulce
30 g unt
200 g zahar
120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,

dupa care se taie cubulete.

Delicioase!

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Cred ca e foarte delicios… Si eu am o reteta cu crema de caramel, de mult nu am mai facut-o. Mersi de reteta, trebuie incercata 🙂

  2. Betty,ma bucur tare mult ca-ti place! 🙂

  3. as putea inloc de smantana dulce sa folosesc frisca hulala? de asta am mai multa in casa…
    sunt novice in ale bucataritului…poate ma poti lamuri si pe mine aspectul asta..conteaza daca se adauga hulala sau creme patisserie in locul smantanii dulci…? am mai cautat pe net dar nu gasesc nimic concret…multumesc…
    Alexandra

  4. Alexandra, poti folosi frisca Hulala, desigur. In stare lichida.
    Eu am facut in ambele variante si a iesit foarte bine. 😉
    Sa ai spor! Pup si o zi buna.

  5. multumesc mult, Miha! o sa incerc cat de curand aceaste cubulete..mi’au facut cu ochiul de ceva vreme.. te voi anunta cum o sa imi iasa! pup

  6. Te astept cu impresii. 😉
    Pup si seara buna.

  7. Si mie imi place cum arata, dar acum reloaded Islere…eu cu acelea am avut succes si mai vreau. Iti multumesc mult, Miha!Pentru mine stilul tau de prezentare a fost de folos si foarte prietenos! Sa fiti binecuvantati cu totii din familie si din cugetele voastre si LA MULTI ANI!(ca vad ca va tineti de dulciuri:)!)

  8. Danela, multumim. La fel si tie iti dorim! :*

    Zilele astea am luat blogul la purificat si am dat peste reteta de Islere. Si chiar mi-a ramas gandul la un reloaded. :)))

    Sa stii ca de mancat nu mancam atat de mult dulce pe cat pare. :)) Pentru ca mai tot timpul avem cate un prieten, neam, vecin :)) in vizita, care ne ajuta cu mare drag la mancat. :)))

    Imbratisari cu drag si o seara frumoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]