Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de zahar ars – fara coacere

Crema de zahar ars

Pentru ca e cald si stiu ca va feriti cat puteti sa aprindeti cuptorul, va propun astazi o crema de zahar ars ce nu necesita coacere, ci doar fierbere.

La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pentru caramel
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
loading...

Mod de preparare Crema de zahar ars – fara coacere:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.

  • Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!

Pofta buna!

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ce misto!
    n-am papat de mult!
    fain arata ;;)

  2. Ioana says:

    Ce idee faina!

  3. E foarte buna rece acum!!!

  4. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun!

  5. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun !mai vrem retete !

  6. demult nu am mai mancat…

  7. DE-LI-CIOA-SA !!!
    Trebuie testata, dar sunt sigura ca Miha face doar bunatati…
    Te tzuc Miha !

  8. Anonymous says:

    ce frumos e prezentata
    jolygina

  9. Absolut delicioasa aceasta crema de zahar ars!!!

  10. mena says:

    ce idee buna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: