Cornuri pufoase cu unt

de Miha
34672 vizualizări
Cornuri pufoase cu unt

Atat de bune au iesit aceste cornuri pufoase cu unt, incat nu pot sa nu va dau si voua reteta. Au ramas cateva bucati si pe a doua zi, s-au pastrat foarte bine lasate neacoperite, dar atunci cand inca erau caldute… o nebunie! Moi si pufoase, aromate cu portocala, cu gust intens de unt, picaturile de ciocolata ramase pe dinafara au devenit un pic crocante, iar cele din interior moi si lipicioase… ce sa va mai spun? Ca  nu te poti opri din mancat? 😀

Cornuri pufoase cu unt

Cornuri pufoase cu unt

Cornuri pufoase cu unt

Atat de bune au iesit aceste cornuri pufoase cu unt, incat nu pot sa nu va dau si voua reteta. Au ramas… Aluat dulce cornuri pufoase cu unt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 17 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 75 g unt
  • 100 g picaturi de ciocolata
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare Cornuri pufoase cu unt:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, esenta de vanilie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Turnam deasupra putin ulei si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine sau la robotul de bucatarie
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • folositi aromele care va plac in locul cojii de portocale

Modelare Cornuri pufoase cu unt:

Aluatul il intindem pe masa infainata sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Ungem cu untul moale, pastrat la temperatura camerei. Presaram picaturile de ciocolata pe toata suprafata aluatului. Taiem foaia de aluat in sferturi, apoi fiecare sfert in 3-4 raze, in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Formam cornurile rulandu-le cat mai strans de la baza catre varf.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Punem tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc usor.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu unt

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase cu unt si ciocolataCornuri pufoase cu unt

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Mariana 19 ianuarie 2022 - 22:17

Cred că sunt super bune o să încerc și eu aceste rețete superbe

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2022 - 8:53

multumesc frumos de aprecieri 🙂

Răspuns
Vio 20 iulie 2022 - 23:32

Ce bine arata toate produsele !o sa le incerc multumim

Răspuns
Miha 24 iulie 2022 - 13:37

Cu drag!
Si eu multumesc de aprecieri!

Răspuns

Lasă un comentariu