Atat de bune au iesit aceste cornuri pufoase cu unt, incat nu pot sa nu va dau si voua reteta. Au ramas cateva bucati si pe a doua zi, s-au pastrat foarte bine lasate neacoperite, dar atunci cand inca erau caldute… o nebunie! Moi si pufoase, aromate cu portocala, cu gust intens de unt, picaturile de ciocolata ramase pe dinafara au devenit un pic crocante, iar cele din interior moi si lipicioase… ce sa va mai spun? Ca nu te poti opri din mancat? 😀
INGREDIENTE
- Aluat:
- ~550 g faina
- 250 ml lapte
- 75 g unt
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 7 g drojdie uscata
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- coaja de portocale
- esenta de vanilie
- In plus:
- 75 g unt
- 100 g picaturi de ciocolata
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 3 linguri lapte
Mod de preparare Cornuri pufoase cu unt:
Aluat:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale, esenta de vanilie si omogenizam.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic. Turnam deasupra putin ulei si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- aluatul se poate prepara si la masina de paine sau la robotul de bucatarie
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
- folositi aromele care va plac in locul cojii de portocale
Modelare Cornuri pufoase cu unt:
Aluatul il intindem pe masa infainata sub forma de foaie rotunda, groasa de cca 0,5 cm. Ungem cu untul moale, pastrat la temperatura camerei. Presaram picaturile de ciocolata pe toata suprafata aluatului. Taiem foaia de aluat in sferturi, apoi fiecare sfert in 3-4 raze, in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Formam cornurile rulandu-le cat mai strans de la baza catre varf.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Punem tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc usor.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
Cred că sunt super bune o să încerc și eu aceste rețete superbe
multumesc frumos de aprecieri 🙂
Ce bine arata toate produsele !o sa le incerc multumim
Cu drag!
Si eu multumesc de aprecieri!