Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere in caramel

Prajitura rasturnata cu mere a fost una dintre cele mai bune prajituri cu mere facute vreodata si am facut-o de cateva ori pana acum, de fiecare data bucurandu-se de succes 🙂 De aceasta data am facut o varianta mai… simplificata, dar la fel de buna.

Tarta cu mere in caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • 150 g zahar
  • 75 g unt

Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:

Umplutura:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!

  2. vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.

  3. Andreea says:

    Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc

  4. Andreea says:

    Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]