Prajitura rasturnata cu mere a fost una dintre cele mai bune prajituri cu mere facute vreodata si am facut-o de cateva ori pana acum, de fiecare data bucurandu-se de succes 🙂 De aceasta data am facut o varianta mai… simplificata, dar la fel de buna.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- coaja de lamaie Finesse
- 1/2 lingurita praf de copt
- Pentru umplutura:
- 4-5 mere
- 150 g zahar
- 75 g unt
Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:
Umplutura:
Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.
Blat:
Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.
In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.
Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
10 comentarii
Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!
multumesc frumos Gaby 🙂
vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.
multumesc 🙂
Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc
Nu. Ouale se bat intregi, doar ca se bat foarte foarte bine 😉
Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare ?
Delicios!
ZEAMA pe care o lasa merele in caramel se pune toata in tava? Mulțumesc!
Merele fiind taiate felii nu foarte subtiri nu vor lasa foarte multa zeama. Se pun cu totul in tava 🙂