Tarta cu mere caramelizate

de Miha
247 vizualizări
Tarta cu mere in caramel

Prajitura rasturnata cu mere a fost una dintre cele mai bune prajituri cu mere facute vreodata si am facut-o de cateva ori pana acum, de fiecare data bucurandu-se de succes 🙂 De aceasta data am facut o varianta mai… simplificata, dar la fel de buna.

Tarta cu mere in caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • 150 g zahar
  • 75 g unt

Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:

Umplutura:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Gaby 24 mai 2016 - 14:35

Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!

Răspuns
Miha 24 mai 2016 - 20:46

multumesc frumos Gaby 🙂

Răspuns
Formatia Bucuresti 30 mai 2016 - 19:06

vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.

Răspuns
Miha 30 mai 2016 - 19:38

multumesc 🙂

Răspuns
Andreea 30 noiembrie 2016 - 21:53

Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc

Răspuns
Miha 30 noiembrie 2016 - 21:56

Nu. Ouale se bat intregi, doar ca se bat foarte foarte bine 😉

Răspuns
Andreea 30 noiembrie 2016 - 22:00

Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare ?

Răspuns
Service GSM 13 decembrie 2017 - 18:08

Delicios!

Răspuns
Ana Maria 1 noiembrie 2018 - 18:34

ZEAMA pe care o lasa merele in caramel se pune toata in tava? Mulțumesc!

Răspuns
Miha 2 noiembrie 2018 - 7:32

Merele fiind taiate felii nu foarte subtiri nu vor lasa foarte multa zeama. Se pun cu totul in tava 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: