Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere in caramel

Prajitura rasturnata cu mere a fost una dintre cele mai bune prajituri cu mere facute vreodata si am facut-o de cateva ori pana acum, de fiecare data bucurandu-se de succes 🙂 De aceasta data am facut o varianta mai… simplificata, dar la fel de buna.

Tarta cu mere in caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • 150 g zahar
  • 75 g unt
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:

Umplutura:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!

  2. vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.

  3. Andreea says:

    Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc

  4. Andreea says:

    Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare ?

  5. Delicios!

  6. Ana Maria says:

    ZEAMA pe care o lasa merele in caramel se pune toata in tava? Mulțumesc!

    • Merele fiind taiate felii nu foarte subtiri nu vor lasa foarte multa zeama. Se pun cu totul in tava 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: