Dragilor, va recomand ca atunci cand faceti o reteta de clatite, sa puneti cateva deoparte si sa faceti aceste clatite cu branza la cuptor. Sunt atat de bune!
Ai mei au cateva idei (si fixe 😀 ) in ceea ce priveste desertul. Clatita nu e clatita daca nu e cu ciocolata, gogosile sunt cele mai bune simple, cu zahar, papanasii musai cu smantana… De aceea am facut atat de putine, gandindu-ma ca-s numai pentru mine. N-a fost sa fie! Si m-au pus sa mai fac o portie! :))
INGREDIENTE
- Aluat de clatite:
- 6 oua
- 1 litru lapte,
- 3 masuri (cani) de faina (450 grame)
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita sare,
- 4 linguri ulei
- esenta de vanilie si coaja de lamaie
- Umplutura clatite:
- 250 g branza de vaci
- 2-3 linguri zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie si coaja de lamaie
- In plus:
- putin unt
- zahar pudra
Mod de preparare Clatite cu branza la cuptor:
Aluat de clatite:
Punem ouale intr-un castron incapator impreuna cu zaharul si sarea. Se mixeaza bine pana devin spumoase, apoi se adauga uleiul si aromele
- uleiul se poate inlocui cu unt topit
- aluatul de clatite se poate aroma dupa gust, cu aroma preferata. Eu prefer vanilia si coaja de lamaie sau portocale
Se adauga o masura de faina si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se subtiaza cu lapte rece, merge si cate o masura de lapte o data. Se repeta operatiunea, iar la sfarsit se incorporeaza laptele ramas. Vom obtine un aluat de clatite neted si fara cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin, 10-15 minute.
- o parte din lapte se poate inlocui cu apa minerala
In tigaia bine incinsa se picura foarte, foarte putin ulei (cateva picaturi) se toarna cate putin aluat de clatite, cu ajutorul unui polonic. Se toarna atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat foarte subtire. Se coc la foc mediu, pe ambele parti. Pe masura ce se coc se pun una peste alta pe o farfurie mare, intinsa.
Din aceasta compozitie se obtin cca 20 de clatite de 25 cm.
Umplutura pentru clatite:
Intr-un castron se amesteca branza cu restul ingredientelor.
- daca branza este moale se poate adauga putin amidon sau gris, daca este prea uscata se poate adauga un ou sau 1 lingura smantana
- compozitia se poate aroma dupa gust si preferinta cu alte arome
- se pot adauga si cateva stafide
Se pune branza pe cate o clatita, se aduc marginile catre interior, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas uns uns cu putin unt. Se mai pun cateva bucatele de unt deasupra si se dau la cuptor la foc mediu (sau 160 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
3 comentarii
Doar ce am terminat de mancat clatite cu gem, o bunatate, in week-end am sa incerc si reteta ta! Multumesc pentru reteta .
Super reteta, au iesit niste clatite foarte bune! Sau terminat instantaneu!
Ma bucur ca ti-au placut!