Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba cu perisoare de vitel

ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 400 g carne vitel
  •  1 ou
  •  1 lingura patrunjel uscat
  •  2 linguri orez
  •  sare si piper
  •  Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  •  1 bucata de telina
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 cana suc de rosii
  •  verdeata: marar,patrunjel,leustean
  •  sare
  •  cimbru
  • 500 ml bors

Mod de preparare:

Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul.

Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.

Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Se serveste calda cu smantana.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]