Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba cu perisoare de vitel

ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 400 g carne vitel
  •  1 ou
  •  1 lingura patrunjel uscat
  •  2 linguri orez
  •  sare si piper
  •  Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  •  1 bucata de telina
  •  1 ardei gras rosu
  •  1 cana suc de rosii
  •  verdeata: marar,patrunjel,leustean
  •  sare
  •  cimbru
  • 500 ml bors
loading...

Mod de preparare:

Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul.

Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.

Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Se serveste calda cu smantana.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa […]

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]