Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu branza

Prajitura de casa cu branza

Reteta Prajitura simpla cu branza

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g branza de vaci
  • 100-150g zahar sau dupa gust
  • 3 oua
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
loading...

Desi ideea initiala a fost aceea de a face prajitura cu foi si crema de branza, totul s-a redus pana la urma, din cauza unor factori perturbatori 😀 , la a pune totul in tava si uite asa am avut gata in mai putin de o ora, o bunatate de prajitura simpla cu branza.

Mod de preparare Prajitura simpla cu branza:

Se prepara umplutura de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam jumatate din compozitie in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem umplutura de branza, cate o lingura din loc in loc, apoi nivelam usor in strat uniform. Acoperim cu restul de compozitie pentru blat si dam la cuptor la foc mediu (160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, cat blatul sa se rumeneasca usor.

Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca, dupa care o portionam.

  • prajitura simpla cu branza se poate pudra cu zahar pudra vanilat

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: