Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Caramel

Cheesecake cu caramel

Reteta Cheesecake Caramel

Cheesecake cu caramel

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 350 g biscuiti
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri cacao
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 150 g zahar caramelizat
  • * 2 oua
  • * 1 lingura amidon
loading...

Mod de preparare Cheesecake Caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Umplutura:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam. Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore. Se orneaza dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow..arata divin!cred ca e super gustos!

  2. Arata foarte bine…hmm,cheesecake si caramel..iata o combinatie irezistibila si „periculoasa” ( in sensul ca odata ce incepti sa mananci nu te poti opri cu una cu doua)

    ar trebui sa denumim aceasta saptamana „Saptamana Cheesecake” LOL …tu ai facut cheesecake caramel, eu am de abia am terminat de facut mini-cheesecake-uri de ciocolata si zmeura lol

  3. ce apetisant! iubesc caramelul in orice forma, fie si rasnit :), cred ca-i da un gust deosebit prajiturii.

  4. Foarte gustos, dar ce bine arati pe poza noua 🙂

  5. Tare apetisant cheesecake-ul, Miha! Arata de belea 🙂

  6. Mi se pare interesanta combinatia. Cred ca o sa fac si eu. Asta doar daca nu mai ai nimic pastrat si pt mine. Stii ca azi vin in vizita saptmanala…hi, hi, hi,!!! Abia astept!

  7. Am salvat-ooo! Si eu am facut ceva cu „cheese”, dar, un copil a facut ceva si mai tare”Delete all photos”. Super, nu?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: