Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Reteta Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 250 g iaurt
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 5 g gelatina
  • Pentru jeleul de afine:
  • 450 g afine (congelate)
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • In plus:
  • 16 piscoturi
  • pudra de karob pentru pudrat (sau cacao)
  • Pentru insiropat:
  • ~100 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
loading...

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va indemn sa le incercati. Zilele trecute v-am adus prajitura cu foi si crema de branza, azi prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine. Promit ca o sa va placa! 😉

Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine:

Jeleu de afine:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-o cratita punem afinele si zaharul. Punem cratita pe foc mic si amestecand din cand in cand fierbem pana afinele se inmoaie si isi lasa zeama. Mixam totul cu blenderul vertical si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-un castron mixam iaurtul cu crema de branza si zaharul pudra. Separat mixam smantana pentru frisca pana capata consistenta, apoi o incorporam in crema de iaurt. Topim gelatina la baine-marie si o amestecam in crema, mixand bine in timp ce o turnam in fir subtire.

Pregatim o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi insiropate cu lapte indulcit.

  • piscoturile se trec prin lapte, pentru cateva secunde, pe o singura parte

Turnam jumatate din crema, apoi jeleul de afine bine racit.

Turnam restul de crema si acoperim cu un alt strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste.

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu karob sau cacao.

Pofta buna! 😉

prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Sincere felicitari pentru minunile pe care ni le prezentati.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: