Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu alune si stafide

loading...

* 3 oua
* 150 g zahar
* 50 g unt
* 500 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 50 g alune
* 50 g stafide
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de rom


Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata foarte bine

  2. Miamiii ce bun trebuie sa fie!!! Pupicei si o saptamana minunata

  3. Esto es un autentico pecado.

    Saludos

  4. yuuuumm that looks great!

    Have a great day!
    Priscilla

  5. Chiar ieri am facut un chec cu banane dar acesta pare delicios. Asa ca am sa il incerc maine.
    Multumim de reteta

  6. Frumos si delicios.
    O seara buna!

  7. lia says:

    am respectat reteta intocmai si a iesit un chec duplit pe care la_m aruncat nu era nici dulce cred ca ai gresit undeva la reteta, de ex. faina doua cani, cana avand cate grame?

    • 2 cani de faina inseamna 300 g faina, cred eu ca sunt indeajuns pentru a iesi o compozitie de chec. La fel si zaharul… din punctul meu de vedere 150 g de zahar intr-o prajitura sunt suficiente, mai ales ca mai apoi l-am servit cu sos de ciocolata, sos care este si el dulce.
      Nu stiu ce inseamna duplit, dar checul este unul simplu si n-ar fi trebuit sa intampini probleme…

  8. Olesea says:

    Am facut intocmai dupa reteta. A stat in rola o ora. A iesit crud, lipicios i mijloc. Nu a crescut deloc. Unde am gresit?

    • Textura checului este usor umeda, dar nu lipicioasa. Probabil ca mai trebuia sa-l tii la cuptor (faci proba cu scobitoarea)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

%d blogeri au apreciat: