Chec cu alune si stafide

de Miha
149 vizualizări

* 3 oua
* 150 g zahar
* 50 g unt
* 500 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 50 g alune
* 50 g stafide
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de rom


Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Bianka 27 septembrie 2010 - 11:23

Arata foarte bine

Răspuns
cuisinetplaisir.com 27 septembrie 2010 - 12:04

Miamiii ce bun trebuie sa fie!!! Pupicei si o saptamana minunata

Răspuns
jose manuel 27 septembrie 2010 - 15:17

Esto es un autentico pecado.

Saludos

Răspuns
Priscilla 27 septembrie 2010 - 15:40

yuuuumm that looks great!

Have a great day!
Priscilla

Răspuns
alicee 27 septembrie 2010 - 16:20

Chiar ieri am facut un chec cu banane dar acesta pare delicios. Asa ca am sa il incerc maine.
Multumim de reteta

Răspuns
maria mihalache 27 septembrie 2010 - 17:15

Frumos si delicios.
O seara buna!

Răspuns
lia 28 aprilie 2014 - 20:35

am respectat reteta intocmai si a iesit un chec duplit pe care la_m aruncat nu era nici dulce cred ca ai gresit undeva la reteta, de ex. faina doua cani, cana avand cate grame?

Răspuns
Miha 28 aprilie 2014 - 20:51

2 cani de faina inseamna 300 g faina, cred eu ca sunt indeajuns pentru a iesi o compozitie de chec. La fel si zaharul… din punctul meu de vedere 150 g de zahar intr-o prajitura sunt suficiente, mai ales ca mai apoi l-am servit cu sos de ciocolata, sos care este si el dulce.
Nu stiu ce inseamna duplit, dar checul este unul simplu si n-ar fi trebuit sa intampini probleme…

Răspuns
Olesea 25 mai 2016 - 21:51

Am facut intocmai dupa reteta. A stat in rola o ora. A iesit crud, lipicios i mijloc. Nu a crescut deloc. Unde am gresit?

Răspuns
Miha 25 mai 2016 - 22:26

Textura checului este usor umeda, dar nu lipicioasa. Probabil ca mai trebuia sa-l tii la cuptor (faci proba cu scobitoarea)

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: