* 3 oua
* 150 g zahar
* 50 g unt
* 500 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 50 g alune
* 50 g stafide
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de rom
Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.
10 comentarii
Arata foarte bine
Miamiii ce bun trebuie sa fie!!! Pupicei si o saptamana minunata
Esto es un autentico pecado.
Saludos
yuuuumm that looks great!
Have a great day!
Priscilla
Chiar ieri am facut un chec cu banane dar acesta pare delicios. Asa ca am sa il incerc maine.
Multumim de reteta
Frumos si delicios.
O seara buna!
am respectat reteta intocmai si a iesit un chec duplit pe care la_m aruncat nu era nici dulce cred ca ai gresit undeva la reteta, de ex. faina doua cani, cana avand cate grame?
2 cani de faina inseamna 300 g faina, cred eu ca sunt indeajuns pentru a iesi o compozitie de chec. La fel si zaharul… din punctul meu de vedere 150 g de zahar intr-o prajitura sunt suficiente, mai ales ca mai apoi l-am servit cu sos de ciocolata, sos care este si el dulce.
Nu stiu ce inseamna duplit, dar checul este unul simplu si n-ar fi trebuit sa intampini probleme…
Am facut intocmai dupa reteta. A stat in rola o ora. A iesit crud, lipicios i mijloc. Nu a crescut deloc. Unde am gresit?
Textura checului este usor umeda, dar nu lipicioasa. Probabil ca mai trebuia sa-l tii la cuptor (faci proba cu scobitoarea)