Pentru astazi am pentru voi, cu tot dragul, o reteta de briose cu iaurt si crema mascarpone. Briosele sunt usor de facut si delicioase, chiar si fara crema, caz in care sunt ideale pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu.

INGREDIENTE
- Briose:
- 200 g unt
- 400 g zahar (pudra)
- 4 oua
- 400 g iaurt
- 675 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja rasa de portocale
- ~100 g bobite de ciocolata
- Crema de mascarpone cu frisca:
- 500 g mascarpone
- 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 75 g zahar (pudra)
- 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare Briose cu iaurt si crema mascarpone:
Briose:
Din cantitatile date au iesit 2 tavi de briose, 24 bucati. Voi puteti face si mai putine, adaptand cantitatile 😉
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granulele de zahar
- de obicei eu folosesc zahar pudra, pe care il fac pe loc in rasnita de cafea. Astfel merge treaba mai repede si mai usor
E ok sa folositi si zahar tos
- daca nu ati apucat sa scoateti din vreme untul de la frigider il puteti topi partial la microunde
Pe rand, unul cate unul, adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare. Punem iaurtul, coaja de portocale si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Adaugam bobitele de ciocolata si amestecam usor cu o spatula.
- in functie de faina folosita, daca aluatul este prea gros se adauga 2-3 linguri lapte
Repartizam compozitia in tava pentru briose in care am pus cosulete de hartie.
Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt frumos rumenite.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit
Crema de mascarpone cu frisca:
- smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore
- puteti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta voastra de dulce
- in loc de vanilie puteti folosi orice aroma va place voua
Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.
Asamblare Briose cu iaurt si crema mascarpone:
Punem crema intr-un posh la care am atasat un dui in forma de stea si ornam briosele in functie de preferinta.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL