Crema de ciocolata

de Miha
179 vizualizări
Crema de ciocolata pentru prajituri

Aceasta crema de ciocolata poate fi servita ca atare, in portii mici, nu de alta dar e destul de consistenta, sau ca umplutura pentru diverse retete de prajituri sau tort. Pusa intr-un borcan la frigider se pastreaza cu bine pentru cateva zile, mai mult nu stiu, ca i-am facut repede capatul. :))

Crema de ciocolata pentru prajituri

Crema de ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 6 linguri lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mascarpone il mixam cu laptele condensat indulcit, apoi il incorporam in crema de ciocolata.

Simplu si delicios!

Crema de ciocolata cu mascarpone

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

35 comentarii

FLORY 23 octombrie 2011 - 10:48

Ce consistenta cremoasa are,imi place,mai ales ca are cioco!Pupici Miha!

Răspuns
Antonina 23 octombrie 2011 - 10:56

M-ai prins in mreje!!

Răspuns
miremirc 23 octombrie 2011 - 11:20

Foarte cremoasa crema asta de ciocolata. Imi place cum arata ! 🙂

Răspuns
Mihaela - mykyduta 23 octombrie 2011 - 11:23

Yamiii, cat de bine arata!!!!
Daca o pastrez la frigider, cu siguranta ca stau numai cu grija ei si s-ar strica frigiderul de cat de des as deschide usa sa mai iau o lingurita :)))))

Răspuns
jose manuel 23 octombrie 2011 - 11:53

Divinos

Răspuns
Licuta Marin 23 octombrie 2011 - 11:53

Delicioasa!!!Notat:)Pupici!

Răspuns
Daniela 23 octombrie 2011 - 12:59

Imi place cum arata, numai buna de lipit niste biscuiti fragezi cu asemenea crema ciocolatoasa…

Răspuns
TeoBucatar 23 octombrie 2011 - 14:58

Intr-adevar foarte consistenta cu ingredientele astea!Excelenta!

Răspuns
Andreea Elena 23 octombrie 2011 - 15:47

buuuuunnnn! foarte bun!

Răspuns
minoki 23 octombrie 2011 - 16:37

Buuun!

Răspuns
felis 23 octombrie 2011 - 17:49

Cat de bine arata crema… Si pozele cat de clare sunt!!

Răspuns
sarah 23 octombrie 2011 - 18:19

propun clatite!ma ofer sa le si aduc daca dai tu crema.pupici

Răspuns
Mitinita 23 octombrie 2011 - 19:49

propun sa fie linsa de pe lingurita:)) n-ar mai apuca tort sau altceva

Răspuns
maria mihalache 24 octombrie 2011 - 5:43

ce deliciu, ce incantare a papilelor gustative.
Pup si o zi frumoasa!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:32

Flory este o crema de ciocolata foarte buna! Pup si eu!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:33

Anto draga mea, nu pot decat sa ma bucur de asta! :)) Te pup!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:41

Multumesc Mirela! :*

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:53

Mihaela, atunci e musai sa o folosesti repede repejor. :))) Pup!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:54

Gracias Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:55

Pupici Licuta, multumesc!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:56

Cuscra…daaa… buna ideea cu biscuitii. Multumesc! :*

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:57

Multumesc Teo! :*

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:58

Andreea, asa este…tare buna! 😉 Multumesc!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 7:59

Minoki, ma bucur ca-ti place! 🙂 Pup!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 8:04

Multumesc Felis, ma stradui si eu cat pot! 🙂 Pupici!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 8:07

Ohhh…Sarah, ce m-ai lovit cu clatitele. Imi plac de mor, dar mi-e tare lene sa le coc. :)) Daca le aduci tu, dau 2 borcanele cu crema de ciocolata. :))

Pupici!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 8:08

Adina, buna propunerea ta! :))))) Pup!

Răspuns
Miha 24 octombrie 2011 - 8:10

Multumesc Maria! Zi frumoasa si tie! :*

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 25 octombrie 2011 - 20:59

Uhhhhmmmm, asta da cremaaa !! <3<3<3

Răspuns
Anonymous 8 noiembrie 2011 - 7:28

buna!! spune-mi te rog daca laptele condensat il gasesc in supermarket sau trebuie sa l fac.

Răspuns
Miha 8 noiembrie 2011 - 7:38

Buna!

In Bucuresti am inteles ca s-ar gasi in Carrefour. Sau il poti comanda de pe net de la cei de la Delatte. Sau…il poti face acasa. Nu e chiar ca cel din comert, dar e bun. 😉 Ai reteta aici: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/10/lapte-condensat.html

Răspuns
Anonymous 4 ianuarie 2012 - 12:01

LA MULTI ANI draga Miha:)) Sa traiesti si sa n floresti in acest an, sa ti dea D-zeu si sanatate si putere si rabdare, timp:))) tot ce vrei tu si sa ne mai incanti multi ani de aici inainte cu minunatiile tale delicioase. Tin sa ti spun ca ai declansat o intrega nebunie si obsesie pentru laptele condensat:))) De cand am vazut reteta de crema de ciocolata cu lapte condensat am facut repede un tort si a fost demential de bun. Cam moale cred ca am pus prea multa frisca. Nu conteaza, a iesit super. Nu se mai gaseste deocamdata lapte in Carrfour dar eu am comandat pe site ul lor, au o promotie super:)) Voi incerca si aceasta reteta cu mascarpone. Am o rugaminte la tine, cum sa prepar o crema de menta(esenta) cu lapte condensat fara ciocolata si unt? Am o prietena care adora menta dar…si laptele condensat:))
Te pup si ti multumesc mult pentru retete, sunt cu adevarat deosebite. X0X0X0X0X
Diana

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 14:49

Buna Diana.

Poti face crema de la prajitura aceasta http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/04/kinder-milch-schnitte.html si aromezi cu esenta de menta sau sirop de menta, ce ai la indemana.

Am vazut si eu oferta de lapte condensat, am facut si eu comanda…hi hi…

Multumesc tare mult de cuvintele frumoase, ma bucur sa aflu ca sunt sursa de inspiratie. Va urez si eu toate cele bune in noul an. Pupici!

Răspuns
Giorgia 24 ianuarie 2012 - 11:22

crema asta tocmai am facut-o si eu,e delicioasa,e cremoasa,e ciocolatoasa,e extraordinara,e….mortalaaaaaaaaaa,miha ma surprinzi mereu,am facut destule retete de-ale tale si toate mi-au iesit supeeeeeer,esti o DIVA dulciurilor te pup ci te imbratisez cu drag :-* >:D<

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2012 - 13:12

Giorgia, ma bucura tare mult faptul ca ai facut crema. Si mai ales ca ti-a placut!

Te pup si te mai astept!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: