V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am folosit doar de lingura 😉 Toate bune si frumoase, doar ca motul acela de crema de ciocolata imi cam incurca planurile cu pachetelul pentru scoala, asa ca am recurs la aceasta metoda, de a tavali biscuitii prin nuca macinata. Au iesit niste biscuiti de casa cu ciocolata si nuca absolut deliciosi si toata lumea a fost impacata si multumita 😉
Ingrediente:
- Pentru biscuiti:
- 200 g crema de ciocolata Finetti
- 1 ou
- 150 g faina
- Pentru finisat:
- nuca macinata
Mod de preparare Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca:
Crema de ciocolata trebuie sa fie moale, lasata la temperatura camerei.
Intr-un castron punem crema de ciocolata Finetti, oul intreg si un praf de sare. Mixam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi faina si amestecam cu lingura, pana obtinem un aluat moale si usor lipicios.
Aprindem cuptorul si-l lasam sa se incalzeasca la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie).
Ungem mainile cu putin ulei si formam bile din aluat, la marimea dorita de voi. Le tavalim bine prin nuca macinata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 10 minute. Desi biscuitii par moi, se vor intari cand se vor raci.
Asta-i tot! Nu-i asa ca sunt cei mai simpli biscuiti de casa cu ciocolata si nuca? 😉
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)