Retete de prajituri / Rulade

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Reteta Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • Pentru crema Diplomat:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • ananas din compot
  • zmeura congelata
loading...

Rulada Diplomat este o prajitura de casa absolut delicioasa, cu care va promit ca va veti incanta musafirii. Voi puteti folosi orice alte fructe aveti si va plac, proaspete sau din compot, eu am ales sa prepar o rulada diplomat cu ananas si zmeura. Desigur, in reteta clasica rulada Diplomat este imbracata in frisca, eu am ales varianta simpla, pentru a putea fi servita mai usor de pe platou, fara a fi nevoie de lingurite 🙂

Mod de preparare Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri cu apa rece. Ananasul din compot se pune intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu.

  • ca sa fiti siguri ca nu se prinde, desi va dura un pic mai mult, puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat). La sfarsit incorporam si fructele, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin.

Blat pentru Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Asamblare Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Desfacem blatul, punem deasupra crema Diplomat. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste bine.

Se portioneaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Rulada Diplomat

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Delicioasa,am pregatit-o cu piersici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: