Retete de prajituri / Rulade

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Reteta Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • Pentru crema Diplomat:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • ananas din compot
  • zmeura congelata
loading...

Rulada Diplomat este o prajitura de casa absolut delicioasa, cu care va promit ca va veti incanta musafirii. Voi puteti folosi orice alte fructe aveti si va plac, proaspete sau din compot, eu am ales sa prepar o rulada diplomat cu ananas si zmeura. Desigur, in reteta clasica rulada Diplomat este imbracata in frisca, eu am ales varianta simpla, pentru a putea fi servita mai usor de pe platou, fara a fi nevoie de lingurite 🙂

Mod de preparare Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri cu apa rece. Ananasul din compot se pune intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu.

  • ca sa fiti siguri ca nu se prinde, desi va dura un pic mai mult, puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat). La sfarsit incorporam si fructele, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin.

Blat pentru Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Asamblare Rulada Diplomat cu ananas si zmeura:

Desfacem blatul, punem deasupra crema Diplomat. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste bine.

Se portioneaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Rulada Diplomat

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Delicioasa,am pregatit-o cu piersici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]