Ingrediente
- 200 g ciocolata alba
- 200 g unt
- 1 cutie lapte condensat indulcit (380 g)
- 70 g nuca de cocos
Crema de ciocolata Raffaello de astazi nu e tocmai in specificul zilei, adica nu e bu-hu-hu :))) dar e delicioasa si numai buna de inceput o saptamana noua. Sper sa fie plina cu toate bune si la voi si la noi. :)) Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura de casa 😉
Mod de preparare Crema de ciocolata Raffaello:
Punem untul intr-un vas si-l topim la foc mic. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si omogenizam. Adaugam laptele condensat si amestecam bine bine. Dam deoparte, adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Lasam sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider.
Compozitia este destul de moale, dar pana a doua zi, cand devine si mai buna, se intareste simtitor.
25 comentarii
Miha, maine vin! Sigur. Ai grija cat pastrezi si pentru mine!
oh, m-ai lovit fix in cel mai dulce loc :)) trebuie musai sa testez reteta caci arata formidabil
o saptamana frumoasa :*
Miha, esti sigura ca nu se poate manca toata o data?!?!?La cat de buna trebuie sa fie, iti fac eu rost de niste „termite”care rod tot ce este papa bun si dulce!
Foarte bun
As manca direct din borcan! 😉
Excelenta!
Deci nu poate fi mancata toata o data…e de bine atunci ,mai apuc sa fac si prajiturica cu ea…pup, o saptamana linistita iti doresc!!!
Ce de bunatati ciocolatoase faci,le-ncerc eu pe toate :)!!!pupici
Delicioasa!!!O sa o fur pentru o prajiturica:)Pup!
Nu o mancati pe toata ca vreau si euuuuu!!!!! 🙂
Arata delicios!!!!
eu as papa tot ce e in borcan , e delicioasa !!!!
delicioasa trebuie sa fie !
Multumesc tare mult fetelor de aprecieri! Va pupacesc cu drag pe toate. :*
woaaaaaaaaaaa, Miha, m-ai dat gata cu crema asta, ciocolata alba, cocos si lapte condensat! nu mai am cuvinte, decat ca o voi face cu siguranta :))
Sigur ca e delicioasa! Dar unde mai gasesc in Romania Lapte condensat?
Lina, am inteles ca este in Carrefour (in Bucuresti). Sau in magazinele cu specific rusesc sau arabesc, tot in Bucuresti. Sau poti comanda de pe site-ul delatte.ro Sau il poti face acasa. 🙂
O minunatie de crema. Am facut si am pus intre niste faguri,iar restul ce sa mai spun… a fost odata ca niciodata! Multumesc pentru toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi! ANKA din Iasi
Anka, ce idee buna cu fagurii. Cred ca au fost dementiali.
Multumesc si iti urez din suflet Craciun fericit!
o bunatate de crema merge si pentru umplerea prajiturilor sau rulade?o zi buna.
Buna dimineata!
Da, merge pentru o rulada. Chiar am facut si eu una, dar n-am mai apucat sa fac poze.
Sau…mai poti folosi in compozitia prajiturilor, asa cum am facut la aceste briose http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/11/briose-cu-crema-de-ciocolata-raffaello.html Compozitia se poate coace si in forma de chec. 🙂
in comert am vazut ca se gasesc sticle cu lapte condensat de 250ml.se poate folosi aceasta cantitate cu restul ingredientelor, sau se modifica si gramajul acestora?
Acela este lapte condensat pentru cafea, nu este bun pentru aceasta reteta. Laptele condensat indulcit se gaseste in cutii de metal (conserva) si este foarte gros si foarte dulce. Gasesti de cumparat in Auchan
din pacate in oras nu avem auchan.am vazut doar la sticla in kaufland si carrefour.
In Kaufland era candva la tub (ca cel de la pasta de dinti) Nu stiu acum, ca n-am mai trecut demult pe acolo. Cel la sticla este bun de folosit la retetele care cer „lapte evaporat” 😉
avea culoarea inchisa,maronie.ce-i drept, ca nu m-am uitat pe eticheta…