Dulciuri

Banane prajite cu mou de ciocolata

loading...

by Laura Adamache

* 2 banane
* 50 gr unt
* 1 lingura zahar

* Mou de ciocolata:

* 100 gr ciocolata amaruie
* 60 gr zahar
* 1 lingura apa
* 15 gr unt
* 2 galbenusuri

* Decor:

* sos de ciocolata

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora.

Din aceasta foaie vom taia diverse forme.

Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.

Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. fantastic!!!!ce deliciu 🙂 ff bun o sa incerc si eu …..(cate mai am de facut:) >

  2. Mamma mia, furculisionul ala cu banana infipta in el/ea, arata demential de bine si de bun… hmmm, fug ca ma ingras uitindu-ma la poza…

  3. F bun! te invidiez ca nu trebuie sa te gandesti la calorii!

  4. Buna Miha
    Ai incercat vreodata reteta pentru Banana Foster? Foarte populara aici in State. Am preparat aceasta reteta doar o data, dar e absolut fenomenala. Jos ai link-ul la reteta originala, desi poti gasi multe variatiuni.
    Reteta originala foloseste:
    56 gr unt,1 cana zahar brun(aprox. 200gr),1/2 lingurita scortisoara,
    60 ml lichior de banane, 4 banane,60 ml rom brun si optional ingetata de vanilie cat poftesti. Aceasta reteta trebue preparata intr-o tigaie in care poti face flambe pentru ca romul trebuie sa arda pt cateva secunde cu flacara.Un dsert fparte usor de preparat si rapid. Daca ai nevoie cu traducerea retetei, pot ajuta:)
    http://www.brennansneworleans.com/r_bananasfoster.html

    Mai jos, un link in care poti vedea poza..si reteta. Vad ca aceasta reteta foloseste un pic mai mult unt si un pic mai putin zahar brun,si de asemenea foloseste si esenta de vanilie.
    http://nancyrobardsthompson.typepad.com/my_weblog/2009/12/day-9-bananas-foster.html

  5. ahh…uite o poza cu flambe-ul… cand comanzi acest desert la restaurant, nu ti-l prepara in spate in bucatarie ci il prepara la masa in fata clientului. Bineinteles ca eu cand am facut aceasta retata nu am avut flacari asa de mari…au fost niste flacari mici mici de tot..de abia le-am vazut. Chelnerul din imagine probabil a folosit mai mult rom pt. spectacol deci flacari foarte mari 🙂 http://www.flickr.com/photos/peteyorn/445144532/

  6. Miha draga mea, ca de obicei, jos palaria in fata retetelor executate de tine!! Nu exista multa bloguri care-mi trezesc pofta de ceva dulce asa cum o face blogul tau. Chiar daca nu las comentarii decat foarte rar (promit sa rectific lucrul asta in viitorul apropiat) sa stii ca te vizitez foarte des si te admir foarte mult.
    Te pupic cu mare drag si iti multumec ca ai incercat reteta!!

  7. Anca, neaparat sa incerci aceasta reteta. E buuuun, de te lingi pe degete. :)))

  8. Cuscra, te astept la o cafeluta, daca desert nu vrei. :))

    Ia sa deschid messul…sa ne bem cafeaua impreuna. 😉

  9. Ellis, multumesc. Te pup

  10. Kitty, n-am incercat reteta de care zici, dar din poze arata super. E mai greu cu licorile alea ce trebuie la reteta, ma refer la faptul ca nu le am in casa de obicei, dar cine stie…poate ca vreodata…

    Pup si zi buna.

  11. Multumesc Laura de laude si aprecieri. Nu ma asteptam la ele si acum m-is tare mandra. :))

    Te pup si te mai astept. Cu drag! 🙂

  12. Buna ziua.
    Va contactez in calitate de webmaster al site-ului http://www.filmesubtitrate.info/, site de filme si seriale online.
    Va anuntam ca suntem in cautare de parteneri si ne-am gandit ca am putea sa colaboram pe viitor printr-un banner exchange.
    Acest site are la momentul actual peste 6000 de vizite pe zi si un Page Rank 2.
    Daca doriti un parteneriat cu noi va rugam sa trimiteti prin e-mail un cod de banner cu o dimensiune de 124×124 pixeli, dupa ce ati adaugat codul bannerului nostru la dumneavoastra pe site.
    Singura conditie este ca bannerul nostru sa fie afisat pe toate paginile site-ului dumneavoastra.
    O seara buna si sper ca vom colabora.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: