Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Circula vorbele prin targ cum ca o gospodina trebuie musai sa faca si foile pentru placinta in casa, nu sa le cumpere de la magazin. Asa o fi, dar eu prefer sa am acolo in frigider cate un pachet de foi de placinta, pentru atunci cand vreau sa fac ceva bun si rapid 😉

Azi avem trigoane cu mere, ideale si pentru cei ce tin Post.

Trigoane cu mere

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~150 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg mere
  • 100-150 g zahar (poti pune dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de amidon (in functie de cat de multa zeama lasa merele)
  • Pentru uns:
  • 1 lingura miere (sau zahar)
loading...

Mod de preparare Trigoane cu mere:

Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu se sfarame merele. Da deoparte de pe foc si lasa la racit.

Daca vrei poti adauga in umplutura stafide sau nuci.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de mere pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala.

Trigoane din foi de placinta

In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu mere

 

Trigoanele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pana trigoanele se rumenesc. Trigoanele fierbinti se ung cu miere dizolvata in putina apa calda.

Pofta buna! 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta binevenita,multumesc.

  2. Iubesc orice tine de patiserie, cred ca asta va deveni noul meu pachet pentru munca :)). O reteta si pentru pateuri cu branza, se poate?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]