Nepotica Stefania a fost prima care a deschis seria petrecerilor in familie din luna noiembrie. Din pacate tortul ei a ajuns ultimul aici, dar asta nu inseamna ca o iubim mai putin. :))
La multi ani draga noastra…ce mai conteaza ca se face acus 1 luna de cand te-am sarbatorit? :))
Dorinta ei de a avea un tort trenulet i-a fost indeplinita…
* 8 oua
* 8 linguri zahar
* 4 linguri ulei
* 4 linguri cacao
* 8 linguri faina
* esenta de rom
* 1 praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt se inglobeaza usor in compozitie, amestecand de jos in sus.
Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 10-12 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Nu se suprapun.
* Pentru crema de ciocolata:
* 250 g ciocolata amaruie
* 300 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 1 ora. Cand ciocolata s-a racit si intarit bine se mixeaza pana devine pufoasa. Se pastreaza la rece.
* Pentru crema de nuca de cocos:
* 375 ml lapte
* 50 g nuca de cocos
* 150 g ciocolata alba
* 250 ml frisca lichida
* 10 g gelatina
Nuca de cocos o amestecam cu laptele intr-un vas pe care il punem mai apoi pe foc. Dam cateva clocote, omogenizam si lasam la racit, timp in care cocosul se va inmuia si va absoarbe aproape tot lichidul.
Gelatina o hidratam in 2 linguri cu apa rece. Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit si a ajuns la o temperatura suportabila la deget se pune gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana se intareste. Se mixeaza intocmai ca si crema de ciocolata amaruie, apoi adaugam putin cate putin nuca de cocos amestecand usor. Se da la rece pana se intareste.
* Pentru glazura:
* 200 g ciocolata amaruie
* 50 g unt
* 100 ml frisca lichida
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna peste tort si se niveleaza.
Pentru trenulet am facut un blat simplu de pandispan pe care l-am taiat si montat intocmai cum am facut la Tortul Trenuletal lui Robert. 😉
7 comentarii
Foarte frumos tortul. Ce dragalasa e nepotica ta!
Arata atat de bine tortuletul !! Iar nepotica e o dulceata!! Eu imi ador nepoatele,am 3: de 18,5 si 3 ani,si le iubesc mai presus de orice pe lume,iar pana voi avea puitul meu voi putea sa spun asta.Sa va traiasca ,sa fie ascultatoare si cuminte,ca frumusete i-a daruit Dzeu din belsug ! O zi minunata iti doresc !
La multi Ani Stefania!!! Este o dulcica pitica iar tortul reusit, ca de obicei.
Ce frumusica
Pentru asa mandrete de fetita si tortul e pe masura .La multi ani Stefania !
arata grozav tortul ! si posesoarea lui e tare simpatica !
Multumim mult pentru urari si complimente!
Ana, sa-ti traiasca nepoatele, sa fie sanatoase si frumoase. Pupici de la noi.